Кого можуть позбавити пільг на комуналку: несподівана умова для одержувачів | ZI.ua
Акция закончилась

Хто в Костянтинівці, згідно з новим законопроектом, може втратити пільги на комуналку

26 вересня 2024, 13:05 | Офіційно | Костянтинівка, Дружківка, Краматорськ, Ил'іновка, Курахове, Слов'янськ, Добропілля, Лиман 1536
Поділитися:
Хто в Костянтинівці, згідно з новим законопроектом, може втратити пільги на комуналку
Фото из открытых источников

В Україні держава адресно підтримує тих, хто цього найбільше потребує. Для допомоги таким громадянам передбачено пільги та субсидії.

Однак у разі певної суми заборгованості людина може втратити право на субсидію. Для отримувачів пільг таких умов не було, але наразі будуть зміни.

У разі заборгованості за комуналку тепер зможуть позбавляти пільг тих, кому вони належать. Відповідний законопроект розробило Міністерство соцполітики. Новим документом пропонується зобов’язати пільговиків щомісяця сплачувати вартість комунальних послуг.

Як пояснюють автори документа, пільги та субсидії надаються у грошовій формі. І залишається лише оплатити комуналку в належні терміни. Але багато хто не платить, оскільки тарифи постійно зростають, пенсій ні на що не вистачає, і люди просто живуть на ці гроші.

Але при призначенні субсидій є умова, що за певної суми заборгованості вона не призначається. У разі пільг таких умов не було.

І ось тепер, щоб зрівняти вимоги, запроваджують обмеження і для пільговиків. При цьому вони також матимуть можливість укласти договір про реструктуризацію боргу, і тоді пільги не відберуть.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ