Українці можуть платити за світло за пільговим тарифом 2,64 грн.: названо умови | ZI.ua
Акция закончилась

Хто у Костянтинівці може платити за світло по 2,64 грн за кіловат

11 жовтня 2024, 10:56 | ЖКГ | Костянтинівка, Дружківка, Краматорськ, Курахове, Слов'янськ, Добропілля, Лиман 837
Поділитися:
Хто у Костянтинівці може платити за світло по 2,64 грн за кіловат
Фото из открытых источников
Мешканцям Костянтинівки, як і всім українцям, пропонують перейти на пільговий тариф на електроенергію, щоби скоротити витрати на комуналку в зимовий період. Але зробити це можуть, на жаль, не всі.

Кому належить знижка і як її оформити

Цього літа в Україні значно підвищили тариф на електроенергію, що відчутно позначилося на платіжках українців. Але з приходом холодів для споживачів, у яких вдома встановлено електричне опалення, ціна світу стала реальною проблемою. Тож їм дозволили перейти на пільговий тариф.

Проте знижений тариф не буде встановлений автоматично. Про це розповів член комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Сергій Нагорняк. Народний депутат пояснив, що українцям потрібно буде оформити відповідні документи.

«Насамперед необхідно мати документ на квартиру або будинок з відміткою від відповідних служб – БТІ або приватні компанії, які займаються технічним паспортами – про те, що цей об'єкт оснащений електричним котлом», - розповів Нагорняк.

Маючи документи про відключення від централізованого опалення на руках, українцям слід звернутися до місцевої чи обласної РЕМ.

Але варто пам'ятати, що пільговий тариф для українців, які використовують струм для опалення, діє лише у період з 1 жовтня до 30 квітня. Він дозволяє платити по 2,64 грн за кВт/год за перші дві тисячі спожитих кВт/год на місяць.

Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ