Перераховано категорії громадян. які мають права на отримання ваучера | ZI.ua
Акция закончилась

Хто у Костянтинівці може отримати ваучер вартістю понад 30 000 грн

4 березня 2024, 14:55 | Офіційно | Костянтинівка 2991
Поділитися:
Хто у Костянтинівці може отримати ваучер вартістю понад 30 000 грн
Фото - автора

Центр зайнятості у Костянтинівці пропонує громадянам ваучер на перепідготовку, підвищення соціального статусу та матеріального становища, адаптацію на новому місці після вимушеного переміщення.

Ваучер – це документ, який видається одноразово та дає право безкоштовно пройти навчання за затвердженим переліком професій та спеціальностей. Фінансує навчання Фонд загальнообов'язкового державного соціального страхування України у разі безробіття.

Вчитися за ваучером можна, зокрема, у сфері ІТ-технологій, будівництва, транспорту, освіти, медицини, сільського господарства, соціального обслуговування.

Людина може самостійно обрати професію чи спеціальність, навчальний заклад у межах України. Йому надається право обрати і форму навчання: стаціонарну, заочну чи дистанційну.

Право отримання ваучера мають:

- особи віком від 45 років, страховий стаж яких становить не менше 15 років, до досягнення ними пенсійного віку;

- особи, звільнені з військової служби (крім військовослужбовців строкової служби), служби в органах внутрішніх справ, Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України.

А також - підрозділів цивільного захисту, податкової міліції, Бюро економічної безпеки або Державної кримінально-виконавчої служби при звільненні за певних умов;

- особи, звільнені з військової служби після участі у проведенні антитерористичної операції, здійсненні заходів щодо забезпечення державної оборони до досягнення ними пенсійного віку;

- внутрішньо переміщені особи працездатного віку за відсутності відповідної роботи;
- особи з інвалідністю за відсутності відповідної роботи;

- особи, щодо яких встановлено факт позбавлення особистої волі внаслідок збройної агресії проти України, після їхнього звільнення;

- особи, які в період дії воєнного стану в Україні зазнали поранень, контузії, каліцтва чи захворювання, перебуваючи безпосередньо в районах проведення бойових дій.

Усі бажаючі повинні мати професійно-технічну, професійну вищу чи вищу освіту та не бути зареєстрованими у службі зайнятості як безробітні.

Вартість ваучера – трохи більше 10-кратного розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб. Поточна максимальна вартість – 30 280 грн. Якщо вартість навчання перевищує цю суму, роботодавець чи особа доплачує самостійно.

Детальну інформацію про умови отримання ваучера можна дізнатись у Костянтинівському центрі зайнятості за телефонами: 0952068651, 0951211834 або за посиланням: https://www.dcz.gov.ua/storinka/vauchery


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ