Українці отримають по 2 000 грн за гектар землі: Кабмін погодив нову програму | ZI.ua
Акция закончилась

Хто у Костянтинівській та Іллінівській громадах отримає нову субсидію

19 серпня 2024, 13:31 | Офіційно | Костянтинівка, Дружківка, Краматорськ, Ил'іновка, Курахове, Слов'янськ, Добропілля, Лиман 495
Поділитися:
Хто у Костянтинівській та Іллінівській громадах отримає нову субсидію
Фото из открытых источников
Українські фермери отримуватимуть від держави до 2 000 грн за гектар землі. Але не всі, а лише ті, хто відповідає певним умовам. Про них розповів голова Кабміну Денис Шмигаль.

Він подякував вітчизняним фермерам, які в таких складних умовах продовжують прибирати врожай, щоб нагодувати не лише Україну, а й світ. Наразі завершується третє жнива під час повномасштабної війни. Вдалося зібрати 21,7 млн т пшениці та 5,5 млн т ячменю. Цього року вже є 28,5 млн. т зернових.

За словами прем'єр-міністра, йдеться про щоденну копітку роботу тисяч українців, а також ефективні урядові програми допомоги. Насамперед це доступ до грантів, спеціалізованих дотацій та пільгових кредитів.

Почався прийом заявок ще на одну програма підтримки для систем зрошення, що розвиваються. Для підтримки меліорації виділено 200 млн. грн. Якщо фермери інвестують свої кошти, держава підтримає його, покривши до половини витрат на будівництво чи реконструкцію систем зрошення.

Прийнято рішення надавати субсидії аграріям, зайнятим у прифронтових регіонах

«Держава платитиме 1 000 грн на 1 гектар угідь, якщо аграрій працює на території можливих бойових дій. І по 2 000 грн на гектар, якщо це території бойових дій. Ми розуміємо, як важко сіяти і прибирати врожай на цих землях і в цих громадах, тому підтримуватимемо наших людей, які там працюють»

Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ