З яких питань костянтинівці звертаються до УСЗН | ZI.ua
Акция закончилась

Хто сьогодні відвідує управління соцзахисту населення у Костянтинівцi

5 грудня 2023, 12:03 | Офіційно | Костянтинівка 2691
Поділитися:
Хто сьогодні відвідує управління соцзахисту населення у Костянтинівцi
Фото - автора

З ранку перед відкриттям в управлінні соцзахисту населення завжди невелика черга. Але потім люди швидко розходяться відділами, і довго чекати прийому не доводиться.

Про те, хто сьогодні звертається до УСЗН, журналісту ZI розповіла заступник начальника управління Ольга Скірда.

Частина відвідувачів прямує до відділу, який займається обслуговуванням переселенців. Хтось із гостей громади реєструється вперше, а ті, хто безкоштовно дав притулок переселенцям, оформляє грошову допомогу на комуналку.



Зробити це потрібно з 1 по 5 число кожного місяця. А якщо ці числа потрапляють на суботу та неділю, то днів на оформлення залишається ще менше.

Однак процедура займає всього кілька хвилин, особливо якщо людина звертається повторно, так що всі встигають.

Деякі костянтинівці за звичкою приходять із документами на субсидію. В УСЗН продовжують приймати документи, а потім для розрахунку та виплати передають до ПФУ.

А ось призначенням та виплатою інших видів державної допомоги (ДСП, допомога самотньої матері, інше) займаються лише фахівці УСЗН.

В управлінні також видають посвідчення ветеранам праці, учасникам бойових дій та членам їхніх сімей.

Люди з інвалідністю можуть тут замовити та отримати засоби реабілітації. Батьки можуть замовити путівки до оздоровчих центрів для своїх дітей. Із січня вже почнуть приймати заяви на оздоровлення дітей улітку наступного року.

Заяви від батьків дітей з інвалідністю для направлення їх до міського центру реабілітації приймаються цілий рік.

Працюють в управлінні соцзахисту за виконанням міських програм. Наприклад, приймають заяви на виплату допомоги на поховання, інше.

Інспектори підприємства перевіряють достовірність даних одержувачів субсидій та допомоги ВПО, складаючи відповідні акти. Обслуговують на УСЗН та ліквідаторів аварії на ЧАЕС та деякі інші категорії мешканців громади.

Прийом відвідувачів спеціалісти УСЗН ведуть з понеділка до п'ятниці, з 8:30 до 16:00.



Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ