Як розраховуватимуть субсидію на оренду житла для переселенців | ZI.ua
Акция закончилась

Хто отримає субсидію на оренду житла для ВПО, у тому числі з Костянтинівки

11 липня 2024, 13:33 | Офіційно | Костянтинівка, Дружківка, Краматорськ, Ил'іновка, Покровськ, Курахове, Бахмут, Торецьк, Мирноград, Слов'янськ, Добропілля, Лиман 2028
Поділитися:
Хто отримає субсидію на оренду житла для ВПО, у тому числі з Костянтинівки
Фото из открытых источников

Мінсоцполітики з народними депутатами та міжнародними партнерами розробили новий інструмент фінансової підтримки внутрішньо переміщених осіб. Це новий вид грошової допомоги, про яку давно просили ВПО.

За словами заступника міністра Дар'ї Марчак, реалізацією пілотного проекту у кількох регіонах займатиметься Пенсійний фонд. Адже він має досвід виплати субсидій для більш ніж трьох мільйонів українців. ПФУ для виплат може обмінюватись інформацією з державними органами.

Нова виплата супроводжуватиме стару – на проживання. У Мінсоцполітики планують призначати субсидію переселенцям, які витрачають на оренду понад 30% загального доходу сім'ї.

Для розрахунку розміру субсидії використовуватимуть соціальний норматив житлової площі: 13,5 кв. м на одну особу та 35 кв. м на сім'ю.

Також враховуватиметься середній розмір вартості оренди (193,6 грн/кв. м за даними Держстату). Вказану суму скоригують на регіональний коефіцієнт орендної плати.

Субсидія буде доступна лише за наявності офіційного договору із орендодавцем. Угоду можна буде підписати у відділеннях ПФУ чи особистому електронному кабінеті на інтернет-порталі.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ