Потреби культурної сфери у Костянтинівці скоротили до 3,8 млн | ZI.ua
Акция закончилась

Керівництво Костянтинівки про гроші на культурну сферу: виділено менше ніж 4 млн

21 березня 2024, 13:09 | Офіційно | Костянтинівка 894
Поділитися:
Керівництво Костянтинівки про гроші на культурну сферу: виділено менше ніж 4 млн

У бюджет поточного року в Костянтинівці на культурну сферу насправді заклали 3,8 млн грн., а не 8 млн, як раніше повідомлялося журналістами Вільного радіо.

Неточність виникла через те, що журналілсти посилалися на дані чинної Програми економічного і соціального розвитку Костянтинівської громади на 2024 рік, яку затвердила Костянтинівська міська військова адміністрація. Зокрема, 6,8 млн грн, згідно з документом, мали витратити на підтримку та розвиток парків та скверів Костянтинівки. Однак під час підготовки чинного бюджету громади на 2024 рік програму було профінансовано не повністю. 

"У бюджеті на це [підтримку та розвиток парків] кошти не передбачені, нічого не виділятиметься. Війна продовжується, кошти, зокрема, йдуть на оборону", — розповів журналістам Вильного радіо в.о. начальника Костянтинівської міської військової адміністрації Сергій Горбунов. 

За його словами, Програму економічного та соціального розвитку було затверджено у вересні-жовтні 2023 року на випадок завершення повномасштабної війни в Україні, а бюджет — пізніше. 

"Бюджет затвердили виходячи з реальної фінансової спроможності та очікуваних надходжень", - уточнив чиновник. 

Деяку суму в бюджеті все ж таки заклали, але вона менша. Під час формування кошторису Костянтинівської громади на 2024 рік потреби культурної сфери скоротили до 3,8 млн грн.

Кошти планують направити на: 

  • підтримку та розвиток парків та скверів Костянтинівки — 3,2 млн грн. (з них 3,1 млн грн спрямують на виплату заробітної плати комунальникам, решта піде на оплату комунальних послуг та інших платежів); 
  • придбання матеріалів для відновлення та функціонування закладів культури — 113 тис. грн; 
  • благоустрій прилеглих до закладів культури територій та боротьбу з бур'янами — трохи більше ніж 133 тис. грн;
  • функціонування стаціонарного пункту обігріву, розміщеного у закладі культури — 250 тис. грн; 
  • інші заходи — 21 тис. грн.



Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ