Що змушує деяких константиновцев вже з ранку ходити по контейнерах | ZI.ua
Акция закончилась

Картинки з натури: Що змушує жителів Костянтинівки опускатися на саме дно

9 лютого 2023, 18:31 | Ініціатива | Костянтинівка 7785
Поділитися:
Картинки з натури: Що змушує жителів Костянтинівки опускатися на саме дно
Фото - автора

У фільмах часто розповідають про людей, які стали бомжами з різних причин. Найчастіше це люди, які втратили житло, що живуть в підвалах і д.т. Вони риються в сміттєвих контейнерах в пошуках їжі і одягу.

У Костянтинівці все, хто вже з ранку шукає щось в контейнерах і з ким вдалося поспілкуватися журналісту ZI, зовсім не є бомжами. Проте, все більше і більше скочуються на саме дно життя.

Валентина

Вона виходить « на промисел » рано вранці, збирає шматки хліба, залишки іншої їжі для себе і свого собаки. За словами Валентини, пенсії в 2 098 грн їй не вистачає на проживання, а дочка її кинула і не допомагає.

З цією жінкою журналіст ZI зіткнувся більше 20 років тому. В кінці 90-х співробітники служби у справах неповнолітніх разом з інспектором з охорони дитинства Валентиною Анатоліївної поїхали до недолугої матері, щоб відібрати у неї семирічну дочку.

Жінка змушувала дівчинку жебракувати на вокзалі і забирала у неї гроші на пропій. Але дівчинка в момент приїзду вчепилася за матір і дуже просила її не забирати. Сама ж Валентина пообіцяла кинути пити. Обіцянка стримала, потроїлася на роботу, і більше ні сусіди, ні вчителі на неї не скаржилися.

Сьогодні її дочки за 30, вона заміжня, ростить сина і багато разів намагалася напоумити матір, але не вийшло. А думка виростити овочі в городі, що стало б гарною підмогою до пенсії, в голову Валентині не спадає…

Ігор

Ігорю тільки 50 і за зовнішнім виглядом не відразу скажеш, що він п'є. Чоловік нормально одягнений і в контейнерах риється в гумових рукавичках. Свою історію розповідає охоче.

Після розлучення з дружиною жив з мамою в одному з будинків по вулиці Театральній. У минулому році втратив роботу, знайти нову ( за його словами ) не вийшло. А тут ще й мама померла. Жінка залишила синові гроші, на які він і жив якийсь час, тоді і пристрастився до спиртного.

Коли закінчилися, пішов збирати бляшані банки і пляшки в контейнерах. Якщо пощастить, то до обіду може і на « маленьку » назбирати. Таке життя його не влаштовує, але змінити її він не може.

« Мій однокласник помер, так як не знайшов грошей хоча б на 100 грамів, - розповідає Ігор. – а я ще пожити хочу »

Наталя

Цій жінці немає ще й 60, а на вигляд можна дати все 80. У контейнерах шукає пляшки, картон, папір, які потім десь здає. Пенсії у неї немає і незабаром не буде, так як не вистачає стажу. П'ють вони удвох з сином, який теж займається таким промислом.

Сердобольние сусіди з вулиці Поштовій діляться з нею гуманітаркою, так що закусити є чим. Наталя в усьому звинувачує свою долю, себе вважає жертвою обставин, і, за її словами, нічого змінювати в своєму житті не збирається.

Читайте також, куди сьогодні підвезуть воду в Костянтинівці


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ