Із звільненого Урожайного на Донеччині евакуювали останніх трьох жител | ZI.ua
Акция закончилась

Із звільненого Урожайного на Донеччині евакуювали останніх трьох жителів

17 серпня 2023, 09:45 | Офіційно 1128
Поділитися:
Із звільненого Урожайного на Донеччині евакуювали останніх трьох жителів
На фото освобожденный поселок Урожайное / Фото: скрин из видео 38 отдельной бригады морской пехоты

З селища Урожайне Волновахского району Донецької області евакуювали останніх жителів: сім'ю з чоловіка, жінки і їх дорослого сина. Вони знаходяться в безпечному місці. Евакуйованим надали психологічну допомогу і забезпечили необхідним, розповів начальник Великоновоселковской селищної військової адміністрації Сергій Ященко журналістам Суспільного

"Це останній населений пункт з нашої громади, який звільнений від російської окупації. Громада звільнена повністю", - зазначив Ященко.

В Урожайному зруйновані школа, будинки і фельдшерський пункт. У селищі немає жодної вцілілої будівлі. 

"Це було доволі велике селище. Станом на перше січня 2022 року у населеному пункті проживала тисяча жителів. На момент окупації — залишались близько пів тисячі людей, коли почались активні бойові дії люди виїжджали", — розповів Сергій Ященко.

За його словами, населений пункт знаходиться в зоні бойових дій, тому подати документи на компенсацію пошкодженого майна поки неможливо. Реєстри закриті, щоб подати на відновлення потрібно обстеження. Зараз в селище доступ закритий.

Нагадаємо, 16 серпня заступник міністра оборони Ганна Маляр повідомила про звільнення Урожайного.

Як говориться на сторінці Facebook 38-ї окремої бригади морської піхоти, в операції зі звільнення Урожайного були залучені підрозділи з 35 окремої бригади морської піхоти ім.контрадмірала Михайла Остроградського разом з 36 окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського, 37 окремої бригади морської піхоти , 38 окремої бригади морської піхоти




Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Коментарі