Ще 800 сімей переселенців отримають іпотеку під 3% | ZI.ua
Акция закончилась

Іпотека під 3%: кредити на житло матимуть змогу оформити ще 800 сімей переселенців

17 жовтня 2024, 19:16 | Офіційно 249
Поділитися:
Іпотека під 3%: кредити на житло матимуть змогу оформити ще 800 сімей переселенців

Державний фонд сприяння молодіжному будівництву 17 жовтня провів 19 відбір серед кандидатів на отримання кредиту в рамках українсько-німецької програми «Житлові приміщення для внутрішньо переміщених осіб». 

За результатами відбору ще 800 сімей переселенців зможуть оформити кредит під 3% річних. Кредити надаються строком до 30 років із початковим внеском від 6% вартості житла. Переможців визначено методом випадкової вибірки, а контроль за ходом відбору здійснювали представники Мінреінтеграції, Держмолодьжитло та Імплементаційного консультанта.

Відбір транслювався в режимі реального часу YouTube канал Фонду. З переліком сімей, які отримали можливість придбати житло за програмою, можна ознайомитись за  посиланням.

З умовами програми та подання заяв можна дізнатися за  посиланням.

Про те, що такі умови кредитування мають надаватись усім переселенцям раніше заявляла голова комітету ВР з організації державної влади Олена Шуляк. За її словами, наступними кроками у розширенні програми "єОселя" для переселенців мають стати зниження процентної ставки з 7% до 3%, а першого внеску з 20% до 15%.

Підвищення доступності "єОселя" для переселенців не вимагає розробки окремого законодавства - все це можна зробити на рівні підзаконних актів, тобто рішення у цьому питанні виключно за урядом

На сьогоднішній день кредитна ставка для військових-контрактників, силовиків, вчителів, медиків та науковців становить 3%, а для учасників бойових дій, ветеранів, переселенців та всіх, хто не має власного житла — 7%.

Це не зовсім правильно, тому ми наполягаємо на тому, щоб цій категорії також дозволили користуватися державною іпотечною програмою під 3% річних

Нагадаємо, переселенці у двох громадах Донецької області можуть отримати компенсацію за підготовку до зими.

Також повідомлялося, що уряд розширив можливості внутрішніх переселенців за програмою єОселя: ВПО та члени їхніх сімей можуть купувати житло, збудоване не більше 10 років тому.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ