Українці знову можуть подавати заявки на грошову допомогу від ООН | ZI.ua
Акция закончилась

Грошова допомога від ООН знову доступна українцям

18 квітня 2023, 09:22 | Ініціатива, Світ та людина, Милосердя 22752
Поділитися:
Грошова допомога від ООН знову доступна українцям

В Україні з 18 квітня відновили прийом заявок на міжнародні виплати по 6,6 тисяч гривень. Йдеться про грошову допомогу УВКБ ООН. Про це повідомив novyny.live.

Фінансова програма допомоги орієнтована на вразливі категорії осіб ВПЛ, які постраждали від військових дій і повернулися до своїх постійних місць проживання в певні регіони України.

На фіндопомога можуть претендувати сім'ї, які не одержували раніше допомогу від міжнародних організацій, і мають дохід, що не перевищує 5,4 тис. Грн на одну людину, а також відносяться до наступних категорій і критеріїв уразливості:

- внутрішні переселенці, які переїхали після 24 лютого 2022;

- громадяни, які не виїжджали після 24 лютого і постраждалі від військових дій в Дніпропетровській, Полтавській, Одеській, Запорізькій, Кіровоградській, Черкаській, Харківській, Чернігівській, Сумській областях;

- особи, які через військові дій були змушені покинути свої будинки, і вже повернулися додому, в тому числі і з-за кордону.

УВКБ ООН встановив обов'язкові критерії уразливості для всіх трьох перерахованих вище категорій:

- сім'я, де є один з батьків з дітьми молодше 18 років або з людьми похилого віку ( 55 років і старше );

- сім'я, яку очолює одна самотня / кілька одиноких літніх людей ( 55 років і старше ) або особа похилого віку з однією дитиною або декількома неповнолітніми дітьми;

- сім'я з одним або декількома громадянами з особливими потребами;

- прийомні сім'ї, які займаються дітьми без супроводу, дітьми, розведеними з батьками.

Йдеться про тримісячних виплати по 2,2 тисяч гривень.

В організації пояснили, що до 18 квітня реєстрація була тимчасово припинена з технічних причин. Про деталі програми і можливості участі можна дізнатися за посиланням.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ