У прифронтових містах заяви на отримання допомоги на купівлю вугілля вже не приймають: | ZI.ua
Акция закончилась

Гроші на вугілля та дрова: Чому заявки у прифронтовій зоні більше не приймають, незважаючи на продовження термінів

17 вересня 2024, 13:05 | Офіційно | Костянтинівка, Краматорськ, Слов'янськ 1779
Поділитися:
Гроші на вугілля та дрова: Чому заявки у прифронтовій зоні більше не приймають, незважаючи на продовження термінів

Причина відмови — відсутність нормативних документів на прийняття заяв до 25 числа. Відповідний термін (до 16 вересня) зазначено у постанові Кабміну від 30 серпня 2024 р. № 993, яка регламентує порядок надання одноразової грошової допомоги населенню.

Мінреінтеграції спільно з ООН запустили проект для допомоги вразливим категоріям населення на прифронтових територіях. Жителі прифронтових населених пунктів, які проживають у межах 10-кілометрової зони від державного кордону з РФ або лінії зіткнення, могли подати заявку на отримання допомоги у розмірі 21 тисячі гривень на одне домогосподарство на опалювальний сезон для купівлі дров або вугілля.

Для отримання допомоги громадяни мали до 16 вересня подати відповідні заяви до місцевих органів влади.

"Проте з метою забезпечення належного охоплення населення допомогою заяви прийматимуться до 25 вересня 2024 року", — повідомили на сторінці Мінреінтеграції.



Однак на місцях заяви від сьогодні більше не приймають. Про це у соцмережах повідомляють жителі Костянтинівки. Також про це повідомляється на сайті Слов'янської міської адміністрації.

"Прийом заяв на виплату одноразової допомоги на придбання твердого пічного побутового палива завершено. Прийом заяв здійснювався у понеділок, 16 вересня, включно. Відповідний термін вказано у постанові Кабміну від 30 серпня 2024 р. № 993, який регламентує порядок надання одноразової грошової допомоги населенню протягом опалювального сезону 2024/25 року на придбання твердого пічного побутового палива", — повідомляє адміністрація Слов'янська. 



У Костянтинівському УСВП на запит журналістів ZI також відповіли, що нормативних документів на продовження прийняття заяв у населення вони не мають. Щойно щось зміниться, обіцяють повідомити.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ