У Краматорську затримано російського агента — СБУ | ZI.ua
Акция закончилась

Готував удари по військових шпиталях та аеродромах на Донеччині: У Краматорську затримали російського агента — СБУ

27 серпня 2024, 16:05 | Кримінал | Краматорськ 129
Поділитися:
Готував удари по військових шпиталях та аеродромах на Донеччині: У Краматорську затримали російського агента — СБУ

У Краматорську викрито навідника міністерства оборони РФ, який коригував ворожий вогонь за позиціями ЗСУ. 

Про це повідомили у прокуратурі Донецької області.

За даними слідства, у травні 2024 року мешканець м. Краматорськ у забороненій в Україні соціальній мережі «Вконтакте» познайомився із жінкою – військовослужбовця міністерства оборони РФ.

Під час спілкування підозрюваний розповів їй про намір здійснити диверсію на території населеного пункту. Співрозмовниця запропонувала надсилати їй інформацію, яка б могла перешкодити обороноздатності України.

Погодившись, чоловік почав надсилати їй текстові повідомлення із зазначенням позицій Збройних Сил України, а також дані про переміщення військової техніки. При цьому додатково уточнював локацію на карті. Він випитував відомості у знайомих і навмисно їздив містом

Підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Йому загрожує ув'язнення на 15 років або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Досудове розслідування проводилося ГУ СБУ у Донецькій та Луганській областях.

"Серед пріоритетних цілей ворога були військові шпиталі та інші медустанови, де проходили лікування та реабілітацію українських захисників. Також агресор сподівався розвідати локації оперативних аеродромів на території регіону", — повідомили на сторінці СБУ.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ