Зима на порозі: котельні Донецької області оснащені вугіллям та генераторами | ZI.ua
Акция закончилась

Готовність до зими: усі котельні Донецької області на старті опалювального періоду

21 жовтня 2024, 14:33 | ЖКГ | Костянтинівка, Дружківка, Краматорськ, Ил'іновка, Покровськ, Курахове, Мирноград, Слов'янськ, Добропілля, Лиман 1134
Поділитися:
Готовність до зими: усі котельні Донецької області на старті опалювального періоду

На території Донецької області на старті опалювального сезону запустять 275 котелень. Більшість із них уже готові, роботи продовжуються лише на трьох котельнях у Білозерській громаді. 

Про це повідомляє Донецька ОВА.

На котельнях накопичено 8,7 тис. тонн вугілля та 1,3 тис. кубометрів деревини. Цього має вистачити для своєчасного початку опалювального сезону. Крім того, у разі блекаутів 259 котелень оснащені генераторами. 

Також в області є п'ять когенераційних установок. Дві з них — у Дружківці та Краматорську — вже повністю змонтовані та підключені, триває підготовка до пусконалагоджувальних робіт. Про це повідомив Денис Нинюк, технічний директор КП «Донецьктеплокомуненерго». Він також зазначив, що всі 75 котелень обласного теплопостачального підприємства та всі теплові мережі готові до запуску тепла. Триває наповнення водою тепломереж.

Де опалення буде частково

Через активні військові дії, пошкодження газопроводу та енергетичної системи забезпечити теплом можна лише частину жителів Лиманської та Святогірської громад. Лише частково можна забезпечити проходження опалювального періоду і в Покровській громаді, але більшість будинків буде без централізованого опалення.

Де опалення зовсім не буде

До зимового сезону через близькість до фронту не готувалися Вугледарська, Мар'їнська, Сіверська, Соледарська, Торецька та Часовоярська міські громади, Очеретинська селищна та Званівська сільська громада. Через обстріли сильно пошкоджено інфраструктуру Курахівської ТЕС, що унеможливлює теплопостачання для жителів Курахівської громади.

Нагадаємо, теплопостачання запустять у Костянтинівці, Дружківці, Краматорську, Добропіллі, Слов'янську: лише в одинадцяти територіальних громадах.




Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ