Фахівці Костянтинівського УГГ проводять захист підземних газопроводів | ZI.ua
Акция закончилась

Газова служба Костянтинівки працює над захистом підземних газопроводів

17 липня 2024, 11:03 | ЖКГ | Костянтинівка 603
Поділитися:
Газова служба Костянтинівки працює над захистом підземних газопроводів
Фото - автора

За повідомленням прес-служби «Донецькоблгаза», у Костянтинівці газовики виконують роботи зі встановлення анодних заземлень та станцій катодного захисту. Це складові комплексу електрохімічного захисту.

Такий метод є універсальним для захисту підземних металевих газопроводів від згубного впливу на них корозії, яка особливо гостро проявляється саме під землею.

До повномасштабного вторгнення в зоні діяльності АТ «Донецькоблгаз» налічувалося 600 станцій катодного захисту, 600 анодних полів, 5 576 засобів протекторного захисту, 43 установки дренажного захисту. Зокрема, над захистом підземних мереж Костянтинівки працює 74 станції катодного захисту.

Фахівці Костянтинівського УГГ ретельно стежать за вимірами захисного потенціалу газопроводів, щоби не доводити підземні газові мережі до аварійного становища. Якщо потенціал не досягає норми, ухвалюють рішення про заміну анодного заземлення.

«Своєчасна заміна таких елементів ЕХЗ сприяє не лише продовженню терміну експлуатації газопроводів, а й підвищенню безпеки газопостачання. Адже вплив корозії на підземні газові мережі призводить до утворення пошкоджень, через які можуть виникати витік газу», — зазначає начальник Костянтинівського УГГ Ігор Русанов.

Активні бойові дії не дозволили у 2022 році здійснити заплановані ремонтні роботи цих об'єктів. Втім, цього року Донецькоблгаз у повному обсязі поновив роботу Служб ЕХЗ у міськгазах для забезпечення сталого газопостачання абонентам.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ