"Шахтар" придбав квартиру для родини Степаненків, які були поранені під час обстрілу | ZI.ua
Акция закончилась

ФК "Шахтар" придбав квартиру для родини Степаненків, які постраждали на вокзалі у Краматорську

16 вересня 2024, 17:02 | Світ та людина, Милосердя | Краматорськ 492
Поділитися:
ФК "Шахтар" придбав квартиру для родини Степаненків, які постраждали на вокзалі у Краматорську

ФК "Шахтар" придбав квартиру для родини Яни Степаненко. На новосілля з особливим подарунком прийшов капітан "гірників" Тарас Степаненко.

Про це повідомили на сторінці ФК "Шахтар" у телеграм.

13-річна Яна Степаненко втратила обидві ноги внаслідок російського ракетного удару по залізничному вокзалу у Краматорську у квітні 2022 року. Того дня родина планувала евакуюватись. Поруч була її мама, яка теж постраждала, втративши одну ногу. 

Дівчинка не здалася і після лікування та протезування повернулася до повноцінного життя, почала займатися спортом. 

"А навесні 2024 року вона пробігла 5-кілометрову дистанцію на одному з найпрестижніших світових марафонів у Бостоні, продемонструвавши всьому світу незламність українського народу. 22 квітня Яна Степаненко виконала перший символічний удар по м'ячу у матчі УПЛ «Шахтар» – «Зоря» а головний тренер «оранжево-чорних» Маріно Пушич подарував дівчинці іменну футболку «НЕЗЛАМНА Яна» із її улюбленим номером 8. Яна та її родина – вимушені переселенці зі зруйнованого війною селища Нью-Йорк на Донеччині. Нещодавно дівчинка зізналася, що разом із братом Ярославом мріє про власне житло", — повідомляє клуб.

ФК «Шахтар» придбав для родини трикімнатну квартиру у Львові. 15 вересня у гості до переселенців прийшов капітан «Шахтаря» Тарас Степаненко. Він поспілкувався з маленькою героїнею та її рідними та передав їм шарф «гірників», який, як повідомляється, воїни ЗСУ врятували з одного будинку у рідному для родини Степаненків Нью-Йорку.







Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ