Сьогодні у Вроцлаві відбудеться чемпіонський поєдинок між Усік і Дюбуа | ZI.ua
Акция закончилась

Фанатів боксу сьогодні чекає грандіозне шоу

26 серпня 2023, 14:33 | Спорт 2619
Поділитися:
Фанатів боксу сьогодні чекає грандіозне шоу
26 серпня під Вроцлаві на «Тарчинській Арені» відбудеться чемпіонський поєдинок між Олександром Усіком і Даніелем Дюбуа.

У карді Усик – Дюбуа заплановані 12 поєдинків. Організатори постаралися догодити всім потенційним глядачам і партнерам: українцям, полякам, британцям, саудам, передає XSPORT.



Ярослав Харциз (2-0, 2 КО), Україна – Конрад Чайковський (2-0-1, 1 КО), Польща. 4 раунди, легка вага

Дуель Харциз – Чайковський не має чіткого часу або порядку виходу до рингу. Українець компанії К2 має великий досвід на любительському ринзі, і поєднує профі-бокс і любительський.

Перші бої Харциза в професіоналах були вражаючими. Перший закінчився вже через 37 секунд після стартового гонгу, а в другому суперник дожив тільки до другого раунду. Цікаво, як пройде зустріч з Чайковським, адже поляк на 8 сантиметрів вище українця.

Олександр Соломенніков (12-0, 7 КО), Україна – Пйотр Гудель (10-10-1, 1 КО), Польща. 6 раундів, напівлегка вага

Ця пара також може вийти на ринг в будь-який час. Інтриги тут практично немає: 24-річного Соломеннікова не соромно показати за кордоном. Він з дитинства захоплювався Роєм Джонсом і намагався наслідувати його стиль.

Його 33-річний суперник особливої загрози не представляє. У поляка серія з 6 поразок поспіль, в чотирьох з них його нокаутували вже в першому раунді.

Брайс Міллз (12-1, 4 КО), США – Даміан Тімош (7-2-1, 4 КО), Польща. 4 раунди, перша напівсередня вага

Не до кінця зрозуміло, яким чином саме ці спортсмени потрапили в кард. Можливо, роль відіграло українське коріння Дмитра Саліти, промоутера американця.

У 22-річного Міллза за плечима карате, кікбоксинг, американський футбол. Але в підсумку він зосередився на боксі. У нього всього одна поразка, і була вона давно. 

Його суперник з Польщі провів всі поєдинки на батьківщині. Даміан вміє влаштовувати яскраві бої. Його поразки обумовлені небхідностью додатково ходити на роботу, крім тренувань. 

Пара, може, і не сама зоряна, але їх бій обіцяє бути досить конкурентним.

Василь Чеботар (13-0, 5 КО), Україна/Молдова – Джоель Хуліо (39-17, 33 КО), Колумбія. 8 раундів, напівсередня вага

Скандальний рудий лев прекрасно вміє влаштовувати видовища. Спірна перемога над Янісом Куриленко, а також роздратування казахстанця Сагадата Рахманкула після поїздки до Києва, лише додали Чеботарю впізнаваності. Як би там не було, боксер К2 продовжує йти далі з ідеальним рекордом. Це буде вже четвертий його бій в Польщі.

Українець на цей раз зійдеться з 38-річним експретендентом на пояс чемпіона світу. У 2008-му Хуліо боксував з Сергієм Дзіндзіруком за титул WBO. Але тоді він поступився, і з тих пір пройшло 15 років. Після довгої перерви він продовжує їздити по світу, програвати і збирати якісь гонорари.

Нурсултан Аманжолов (5-0, 4 КО), Казахстан – Лазізбек Муллажонов (3-0, 3 КО), Узбекистан. 8 раундів, надважкий вага

Перший бій вечора в хевівейті. В одному кутку буде Аманжолов, спаринг-партнер Олександра Усика, в іншому – перспективний Муллажонов, який встиг стати чемпіоном Азії серед любителів, а також взяти бронзу на чемпіонаті Світу-2023.

На стороні Аманжолова перевага в довжині рук, а Муллажонов на шість років молодше.

Рафал Волчецкий (9-0, 6 КО), Польща – Роберто Арріаза (19-7, 14 КО). 8 раундів, середня вага

Рафал більшість своїх суперників нокаутував (двічі в першому раунді, чотири рази в другому), але одночасно проходив всю дистанцію в 4, 6 і 8 раундів. Це для нього вже десятий бій. 

Його 33-річний суперник Арріаза став джорніменом, перемагає тільки вдома в Нікарагуа, на виїзді ж він поступається. 

Зіяд Альяуф (3-0, 1 КО), Саудівська Аравія – Йонош Пензес (3-4, 2 КО), Угорщина. 4 раунди, перша напівсередня

Усик підписав контракт з саудівською Skill Challenge Promotion. Ймовірно, тому в цьому карді з'явився Альяуф. Він народився в Нью-Йорку, ріс в Єгипті, має коріння з Саудівської Аравії, але тренується в Лос-Анджелесі в Бадді Макгірте.

Суперником Альяуфа стане 21-річний угорець, який перемагає вдома, а ось на виїздах до Швейцарії, Німеччини і двічі в Британію програвав. 

Даніель Лапін (7-0, 1 КО), Україна – Аро Шварц (20-6-1, 13 КО), Німеччина. 10 раундів, напівважка вага. Бій за пояс IBO Continental

Цей матч трансляції буде йти на весь світ. Починається найцікавіше.

Даніель Лапін – син першого тренера Усика. Він перш за все виділяється зрістом – 1,98 м, йому гарантована перевага практично над будь-яким суперником.

Українцю не вистачає сили удару. Але в попередньому поєдинку він вперше зміг нокаутувати суперника і діяв максимально агресивно. Тільки тому супернику було 42 роки, а зараз навпроти буде 29-річний німець. Виклик перед Лапіним стоїть непростий.

Цікаво, що Даніель народився у Вроцлаві. Значить, буде битися в рідному місті.

Федір Черкашин (22-0-1, 14 КО), Україна/Польща – Анауель Нгамісенге (12-0, 8 КО). 8 раундів, середня вага

Черкашин починав свою професійну кар'єру саме в Україні, але так і не зміг зацікавити наших промоутерів і поїхав до сусідів. Зараз він входить в рейтинги всіх провідних боксерських організацій: 6 WBC, 7 IBF, 7 WBO, 14 WBA.

У свої 27 років у Федора, що боксує з прапором і України і Польщі на шортах, є реальний шанс вийти на титульний поєдинок. 

Суперником українця стане учасник Олімпійських ігор-2016, чемпіон Африки серед любителів. Всі його бої пройшли вдома.

Дмитро Митрофанов (13-0-1, 6 КО), Україна – Хамза Шираз (17-0, 13 КО), Велика Британія. 12 раундів, середня вага. Бій за пояс WBC Silver

Митрофанову вже 33 роки, але розкритися в професіоналах він не встиг. Після того як в грудні 2021-го він відбоксував в карді Берінчик – Чанієв, у Дмитра лише один бій – в квітні цього року в Польщі. І, що важливо, колишній володар пояса WBO Oriental в першій середній вазі (69 кг), в квітні важив 77 кг, а тепер буде битися в дивізіоні до 72 кг.

З вагою було важко через стрес. Митрофанов багато працює в якості депутата міської ради Чернігова, а також волонтерить. Розповідав, що його подругу дитинства, волонтера, росіяни застрелили в її ж машині, без всяких причин. Він продовжує її справу – допомагає постраждалим від війни.

Суперником українця став проспект Френка Уоррена, що захищає у Вроцлаві свій пояс. Також він володіє титулом чемпіона Співдружності, а вагою нижче тримав у себе пояс WBO European.

Насправді Шираз зараз знаходиться на відстані двох-трьох поєдинків від бою за пояс чемпіона світу. У разі перемоги над Митрофановим його чекає зустріч з іншим бійцем Уорреном Дензелом Бентлі, чемпіоном Великобританії. 


Денис Берінчик (17-0, 9 КО), Україна – Ентоні Їгіт (27-3-1, 10 КО), Швеція. 12 раундів, легка вага. Бій за пояс WBO International

Цікаво, що Беринчик пройшов Ігіта в першому поєдинку на Олімпійських іграх-2012, де в подальшому взяв срібло. Зараз відбудеться своєрідний реванш.

Аадам Хамед (дебют), Велика Британія – Войтех Хрді (1-2, 1 КО), Чехія. 4 раунди, перша середня вага 

У професіоналах дебютує син екс-суперзірки принца Насима Хамеда, який підняв гонорари боксерів з легких вагових категорій на гідний рівень. У Аадама немає за плечима любительскої кар'єри. І ніхто з його численної аудиторії інстаграм жодного разу не бачив його в бою.

З таким абсолютно таємничим статусом його бій повинен привернути увагу. Його суперник не представляє ніякої небезпеки.



Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ