За 9 місяців цього року відібрано та досліджено 286 проб питної води | ZI.ua
Акция закончилась

Фахівці розповіли, яку воду п'ють мешканці Костянтинівки

21 жовтня 2024, 09:54 | Світ та людина, Здоров'я | Костянтинівка 720
Поділитися:
Фахівці розповіли, яку воду п'ють мешканці Костянтинівки
Фото из открытых источников
Проблема водопостачання Костянтинівки існує довгі роки. У деяких околицях води не буває по кілька місяців, туди підвозять технічну воду.

У більшість районів громади вода кілька годин на день надходить стабільно, згідно з графіком її подачі. Перебої бувають лише у разі ремонтних робіт на водоводах, що під час військових дій трапляється досить часто.

Співробітники Костянтинівської філії ГУ «Донецький ОЦКПГ МОЗ» постійно відбирають та досліджують проби води, яка використовується населенням для пиття. Дані наведено за 9 місяців поточного року.

Відповідно до «Плану моніторингових досліджень об'єктів довкілля, лікувально-профілактичних закладів, загальноосвітніх та дитячих навчальних закладів, установ соцзабезпечення на 2024 рік» досліджено 286 проб питної води централізованого водопостачання.

Відхилень від вимог Державних санітарних норм та правил «Показники безпеки та окремі показники якості питної води в умовах воєнного стану та НС іншого характеру» від 22.04.2022 року №683 не виявлено.

За результатами дозиметричного контролю установ гамма-фон у Костянтинівці знаходиться у межах природного рівня, за дев'ять місяців проведено 825 вимірів.

Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ