Повна хронологія обстрілів Костянтинівки за минулу добу | ZI.ua
Акция закончилась

ФАби, Смерч та артилерія: Костянтинівку обстріляли шість разів — поліція

12 вересня 2024, 11:34 | Офіційно | Костянтинівка, Ил'іновка, Курахове, Торецьк, Слов'янськ, Лиман 1911
Поділитися:
ФАби, Смерч та артилерія: Костянтинівку обстріляли шість разів — поліція
Последствия обстрела Константиновки / Фото: полиция

За 11 вересня внаслідок обстрілів загинули 6 мешканців Донецької області: 3 у Костянтинівці, 2 у Константинополі та 1 у Зоряному. Ще 13 людей в області за добу зазнали поранень. Оперативну ситуацію по області станом на ранок 12 вересня публікує ДонОВА та поліція. 

Волноваський район. У Костянтинополі Великоновосілківської громади загинуло 2 особи, 5 поранено. 

Покровський район. У Зоряному Мар'їнської громади загинула людина. У Гірнику поранено людину, пошкоджено приватні будинки та багатоповерхівки; у Кураховому під вогнем приватний сектор. У Покровську пошкоджено складські приміщення та інфраструктурний об'єкт. 

Краматорський район. У Щуровому Лиманської громади пошкоджено базу відпочинку, будинок та 5 автомобілів; ще 1 будинок пошкоджено у Торському. У Костянтинівці 3 особи загинули та 5 поранені, пошкоджено 19 приватних будинків, 2 багатоповерхівки, магазин, торговий павільйон, 3 лінії електропередач та 3 автомобілі. 

"Костянтинівка зазнала шести обстрілів: росіяни скинули на місто три авіабомби «ФАБ-250» з модулем УМПК, обстріляли місто з РСЗВ «Смерч» та артилерії. Троє цивільних осіб загинули, ще п'ять отримали поранення. Пошкоджено 2 багатоквартирні та 19 приватних будинків, об'єкт критичної інфраструктури, магазин, торговий павільйон, автотранспорт", — повідомили у поліції на ранок 12 вересня.

Також хронологію обстрілів опублікувала Костянтинівська адміністрація.

"11.09.2024 у період з 09:40 до 10:00 російські окупанти здійснили обстріл по житловій забудові м. Костянтинівки. Внаслідок обстрілу пошкоджено 4 приватні будинки, магазин, лінію електромережі ДТЕК. Загинули 2 та поранені 1 цивільні особи. 

11.09.2024 об 11:05 ворог здійснив обстріл по відкритій ділянці в одному з районів міста. Постраждалі та пошкодження відсутні. 

11.09.2024 об 11:25 сталися ворожі авіаудари КАБ-250 по місту Костянтинівка. Внаслідок обстрілу пошкоджено обладнання однієї з підстанцій. Постраждалих немає. 

11.09.2024 у період з 12:05 до 12:25 ворог завдав ударів ракетами РСЗВ Смерч по житловій забудові правобережної частини міста. Внаслідок обстрілу пошкоджено 15 приватних будинків, 2 багатоповерхові будинки, 2 лінії електромережі ДТЕК 3 автомобілі, торговий павільйон. Загинув один та поранено п'ятьох цивільних осіб. 

Протягом доби під ворожими обстрілами також перебували сел. Біла Гора, Ол.Шультине, Диліївка, Неліпівка, Ступочки, Предтечине, Миколаївка, Маркове, Майське (влучання по раніше зруйнованим будинкам, городам, полям, дорогам, лісосмугам). Інформації щодо постраждалих не надходило", — повідомили у МВА.

У прокуратурі також повідомили деталі про загиблих та поранених внаслідок ворожих обстрілів Костянтинівки.

"У приватному секторі на подвір’ї одного з домоволодінь отримали тілесні ушкодження, несумісні з життям, двоє сусідок 73 і 81 років. Через деякий час зс рф повторно завдали ударів по населеному пункту, ймовірно, з РСЗВ «Смерч», поціливши у житлову забудову. У дворі свого помешкання загинула 45-річна жінка, ще 5 цивільних – троє чоловіків 54 і 79 років та жінки 45 і 60 років зазнали поранень. Постраждалих доставлено до медичного закладу. Двоє з потерпілих – подружжя, стан якого лікарі оцінюють як важкий", — повідомили у прокуратурі.



Бахмутський район. У Торецьку поранено людину, пошкоджено будинок. У Сіверську пошкоджено 2 будинки.



Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ