Важкопоранена мешканка Костянтинівки пройшла реабілітацію від Фонду Ріната Ахмет | ZI.ua
Акция закончилась

"Дякую за курс": важкопоранена мешканка Костянтинівки пройшла реабілітацію від Фонду Ріната Ахметова

31 травня 2024, 08:55 | Світ та людина, Історія | Костянтинівка 3009
Поділитися:
"Дякую за курс": важкопоранена мешканка Костянтинівки пройшла реабілітацію від Фонду Ріната Ахметова

Ніна Анатоліївна була на роботі, коли відбувся "приліт" ворожого снаряда. Вона зазнала тяжких поранень, обстріл відібрав можливість ходити. 

59-річна мешканка Костянтинівка пройшла курс фізичної та психологічної реабілітації від Фонду Ріната Ахметова у санаторії на Закарпатті, це стало вагомим кроком до адаптації та відновлення, повідомляється на сторінці Фонду.

"Тут усі дуже уважні, ввічливі, гостинні. Я хочу висловити дуже велику подяку Фонду за те, що допомогли мені потрапити та пройти курс", — каже Ніна, не стримуючи емоцій. 

Жінці довелося пройти складні випробування: тижні у реанімації та місяці у лікарнях, адже уламок пошкодив спину та внутрішні органи. Весь цей час за здоров'я мами боролася її дочка, Ірина.

"Вона була лежачою, не ворушилась. З того часу ми йдемо маленькими кроками щодня. Моя подруга побачила оголошення, що Фонд Ріната Ахметова допомагає пораненим цивільним. Я зателефонувала... Дякую за можливість потрапити сюди", — каже дочка Ніни Ірина. 

Наразі Ніна Анатоліївна на етапі реабілітації, який допоможе їй бути максимально незалежною від інших. 

"Працюємо над збільшенням сили м'язів та технікою їзди на візку. Це безпосередньо вплине на її мобільність. На початку нашої роботи пацієнтка була трохи пригнічена. Але зараз може самостійно виконувати більше завдань, і це впливає на її стан", — коментує Олександр Соколенко, фізичний терапевт, реабілітолог. 

У рамках програми "Лікування та реабілітація поранених дорослих" Фонд Ріната Ахметова надає допомогу мешканцям України, які постраждали внаслідок ворожих обстрілів житлових районів: це лікування, реабілітація, психологічна допомога. З 2014 року Фонд надав допомогу з лікування та реабілітації понад 11 тисячам українців. Звернутися за допомогою можна написавши у месенджер Фонду або зателефонувавши на безкоштовну гарячу лінію 0800509001 (лінія працює з понеділка до п'ятниці).



Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ