Орденом «За мужність» посмертно нагородили депутата з Дружківки | ZI.ua
Акция закончилась

Дружківського депутата посмертно відзначено орденом «За мужність»

14 квітня 2023, 10:33 | Світ та людина | Дружківка 1854
Поділитися:
Дружківського депутата посмертно відзначено орденом «За мужність»

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про нагородження ( посмертно ) полеглого на війні депутата Дружківської міської ради Віталія Пилипенко орденом « За мужність » I ступеня. Про це повідомив новинний ресурс ДНЛ +.

« За особисту мужність, виявлену в захисті державного суверенітету і територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов'язку », - йдеться в указі.

Віталій Пилипенко народився 19 лютого 1974 року в місті Сосновці Червоноградського району Львівської області. Відслужив строкову службу в ВСУ на Заході України на початку 1990-х років. Працював на шахті в Червонограді. Згодом переїхав до Ізраїлю.

У 2014 році він повернувся в Україну і пішов добровольцем на Донбас. Воював у складі добровольчого підрозділу УНА-УНСО, 54 окремого розвідувального батальйону і 81 бригади. Брав участь в боях в районі Донецького аеропорту, селища Піски, Авдіївської промзони. Віталій Пилипенко отримав два важких поранення, але після лікування повертався на фронт.

У 2020 році Віталій Пилипенко був обраний депутатом Дружківської міської ради, був членом комісії з питань земельних відносин, житлово-комунального господарства та будівництва. Після початку повномасштабного російського вторгнення 24 лютого 2022 року депутат повернувся в 81 бригаду на посаду розвідника. Під час виконання бойового завдання навесні 2022 року Віталій Пилипенко загинув.

Восени 2022 Віталія Пилипенко поховали на Львівщині.

нагороди:

Орден « За мужність » I ст. ( 13 квітня 2023 року, посмертно ) — за особисту мужність, проявлену в захисті державного суверенітету і територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов'язку.

Орден « За мужність » II ст. ( 23 лютого 2023, посмертно ) - за особисту мужність і самовідданість, проявлені в захисті державного суверенітету і територіальної цілісності України, вірність військовій присязі.

Орден « За мужність » III ст. ( 12 жовтня 2016 ) - за вагомий особистий внесок у зміцнення обороноздатності Української держави, мужність, самовідданість і високий професіоналізм, проявлені під час бойових дій і при виконанні службових обов'язків.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Коментарі