Дружківка та Краматорськ отримали важливе обладнання для опалювального сезону | ZI.ua
Акция закончилась

Дружківка та Краматорськ отримали обладнання для виробництва тепла та електроенергії

16 серпня 2024, 19:03 | ЖКГ | Дружківка, Краматорськ 243
Поділитися:
Дружківка та Краматорськ отримали обладнання для виробництва тепла та електроенергії
Иллюстративное изображение

У Краматорську та Дружківці підготовка до опалювального сезону відбувається за підтримки USAID. «Донецьктеплокомуненерго» у цих містах отримало дві когенераційні установки.

Про це повідомив голова ДонОВА Вадим Філашкін.

"Завдяки підтримці USAID у рамках Проекту енергетичної безпеки, обласне підприємство «Донецьктеплокомуненерго» отримало дві когенераційні установки для Дружківки та Краматорська. У Дружківці монтаж завершено повністю, у Краматорську – на 40%. Це забезпечить теплопостачання у певних районах за тривалої відсутності електрики — повідомив він.

Він додав, що з березня 2023 року область отримала 923 генератори, у тому числі – 12 потужністю понад 650 кВт, що дозволяє стабільно працювати комунальним підприємствам, мобільним операторам, пунктам незламності та іншим критичним об'єктам. 

"Ці генератори забезпечують безперебійну роботу 339 об'єктів теплового та водопровідно-каналізаційного господарства області", — додав Філашкін.

Довідка: Когенераційні установки — це системи, які одночасно виробляють електроенергію та теплову енергію з одного джерела палива. Зазвичай такі установки використовуються у промислових підприємствах, житлових комплексах, лікарнях та інших об'єктах, де потрібні одночасно і електрика, і тепло. Під час відключень світла та блекаутів когенераційні установки можуть використовуватись як резервні джерела електроенергії, якщо вони оснащені системою автономного запуску та роботи. У цьому випадку вони можуть забезпечити як електрику, так і тепло, що робить їх дуже корисними за умов нестабільного енергопостачання.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ