Донецька область у трійці лідерів із невикористання освітньої субвенції | ZI.ua
Акция закончилась

Донецька область накопичила понад 200 млн субвенції, які мають направити педагогам

18 грудня 2023, 20:10 | Офіційно 1029
Поділитися:
Донецька область накопичила понад 200 млн субвенції, які мають направити педагогам

Донецька область у трійці лідерів із невикористання освітньої субвенції. Регіон накопичив понад 200 млн грн., які міг використати на оплату роботи педагогів. В умовах війни невикористання субвенції є неприпустимим, заявили в прес-службі Мінфіну, посилаючись на Держказначейство.

Щонайменше станом на 1 листопада 2023 року у місцевих бюджетах Донецької області залишалося накопиченим 224,9 млн грн. Ці кошти громади мали використати для виплат педагогам.

"Мінфін вкотре наголошує, що в умовах обмеженості ресурсів, коли кошти державного бюджету насамперед спрямовуються на захист нашої країни, а решта соціальних витрат забезпечується за рахунок міжнародної допомоги, накопичення та невикористання залишків освітньої субвенції є неприпустимим", — заявив заступник міністра фінансів Роман Єрмолічов.

Він наголосив, що МОН працюватиме над посиленням відповідальності за невикористання освітньої субвенції, яку в умовах воєнного часу насамперед мають витрачати на педагогів для сприяння їхній мотивації до роботи та соціальної захищеності.


Зазначається, що найбільше коштів із освітньої субвенції накопичили у Дніпропетровській (333 млн грн) та Одеській (258,8 млн грн) областях. Третє місце посідає Донецька область з 224,9 млн грн, а за нею розмістилися також прифронтові Запорізька (217,5 млн грн) та Харківська (214 млн грн) області.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ