Підвищення рівня соціального захисту планують для військовослужбовців | ZI.ua
Акция закончилась

Для військовослужбовців планують підвищення рівня соціального захисту

11 грудня 2023, 10:24 | Офіційно 1110
Поділитися:
Для військовослужбовців планують підвищення рівня соціального захисту

У Верховній Раді зареєстровали законопроект «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення прав військовослужбовців та поліцейських на соціальний захист». Серед іншого законопроект передбачає, що військовослужбовці зможуть лікуватися за кордоном більш як чотири місяці.

Як пояснили у Міністерстві оборони, він передбачає низку змін до чинного законодавства для покращення соціального захисту військовослужбовців.

У цьому законопроекті більше десяти істотних нововведень. Зокрема, відтепер військовослужбовці зможуть – на підставі рішення ВЛК – лікуватися за кордоном більш як чотири місяці.

– Окремо хочу наголосити на перегляді пільг за вислугу років для визначення розміру пенсії, – повідомила заступниця Міністра оборони України Наталія Калмикова.

Також чиновниця додала, що після ухвалення цих змін проходження військової служби під час воєнного стану зараховуватиметься за принципом «місяць – за два місяці». Якщо ж йдеться про бійця, який бере безпосередню участь у бойових діях, то це – «місяць за чотири місяці», для полонених – «місяць за п’ять» (якщо полонення не було добровільне).

Законопроект також передбачає надання військовослужбовцям одноразової відпустки при народженні дитини зі збереженням грошового забезпечення у повному обсязі, звільнення від виконання службових обов’язків військовослужбовців у разі хвороби дитини віком до 14 років, яка потребує стаціонарного лікування, зі збереженням грошового забезпечення на весь період хвороби дитини та низку інших змін.

– Представники Міноборони активно працювали над нормами цього законопроекту з народними обранцями. Сподіваюся, Верховна Рада розгляне цей документ найближчим часом, – зазначила Наталія Калмикова.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ