В Україні спростили призначення субсидії, але отримати її зможуть не всі —, кого | ZI.ua
Акция закончилась

Для кого у Костянтинівці спростили призначення субсидії

24 липня 2024, 12:01 | Офіційно | Костянтинівка, Дружківка, Краматорськ, Ил'іновка, Покровськ, Курахове, Мирноград, Слов'янськ, Добропілля, Лиман 867
Поділитися:
Для кого у Костянтинівці спростили призначення субсидії
Фото из открытых источников

У Костянтинівці субсидію одержують кілька тисяч осіб, але є громадяни, які не звертаються за субсидією, хоча можуть розраховувати на її отримання.

Адже зміни та роз'яснення у сфері субсидій у країні з'являються практично щотижня. Цього місяця до заяв ПФУ додалися ініціативи Мінсоцполітики, які запропонували переглянути філософію соціальних виплат.

Послаблення для ветеранів

Продовжується експериментальний проект, який спрощує ветеранам війни отримання пільг на оплату житлово-комунальних послуг, повідомили у ПФУ.

Тепер замість двох заяв (про включення до Реєстру пільговиків та про надання пільг) подається одна спрощена заява. У ньому потрібно вказати менше інформації, оскільки дані збираються через електронну взаємодію державних реєстрів.

Заяву може подати як сам ветеран, і його родичі. Подати заяву можна у сервісному центрі ПФУ, надіслати поштою чи онлайн через веб-портал ПФУ.

Як отримати субсидію, якщо у квартирі прописані дорослі діти

За даними ПФУ, для призначення субсидії без урахування зареєстрованої, але не проживаючої людини потрібно вказати це в декларації про доходи та витрати.

Якщо немає документа, що підтверджує (довідка з місця навчання або роботи), субсидія призначається на підставі акта обстеження умов домогосподарства.

Заявник сам не повинен надавати акт обстеження – ПФУ самостійно запитує його у відповідних органів.

Розгляд заяви відкладається до надходження акта, але не більш як на 30 днів. Результати обстеження будуть доступні в особистому кабінеті на веб-порталі ПФУ.

Скорочення соцвиплат: кому готуватись

Міністр соціальної політики Оксана Жолнович оголосила про плани переглянути філософію соціальних виплат через їхню надмірну кількість.

«Ми взяли на себе надто багато соціальних зобов'язань, які не завжди можуть бути профінансовані. Цей дисбаланс призводить до багатьох судових позовів, які неможливо виконати з погляду економіки.

Соціальні виплати будуть оптимізовані та зроблені максимально адресними, щоб допомогти людині вийти зі складної ситуації та стати економічно незалежним» – підкреслила Жолнович.

На думку експертів, посилення умов може торкнутися переселенців, безробітних та отримувачів субсидій. Законодавчих змін, ймовірно, не буде –, уряд ускладнить і посилить верифікацію, розширивши список тих, кому виплати не належать.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ