Вулиці усіяні частинами тіл: Чотири мешканки Красногорівки дивом урятувалися | ZI.ua
Акция закончилась

Дивом вийшли з Красногорівки: Чотири жінки подолали 12 км, щоб урятуватися

30 липня 2024, 18:30 | Надзвичайні події | Покровськ 156
Поділитися:
Дивом вийшли з Красногорівки: Чотири жінки подолали 12 км, щоб урятуватися

Чотири жінки пройшли пішки 12 км під ворожим обстрілом у Красногорівці Покровського району. Поліцейські, ризикуючи життям, розшукали їх у полях та доставили до пункту переселенців. У поліції  повідомляють, що люди приходять до тями від пережитих жахів і розповідають про ситуацію в місті та звірства окупантів. 

"В останні дні ворог кинув на знищення Красногорівки всі сили. В’їзду-виїзду з міста немає, але люди виходять пішки, і поліція продовжує рятувати тих, кого ще можна. Донька з мамою, 27 і 50 років, та дві сусідки 63 та 72 роки втратили все – ворог розбив і спалив їхні будинки. Тікаючи від окупантів, жінки зуміли зловити зв'язок і додзвонитися до екіпажу «Білий янгол». Люди не знали, де вони знаходяться, бо йшли навмання. Поліцейські негайно вирушили на порятунок, заїхавши в зону вогню, знайшли та евакуювали знесилених мешканок", — повідомили у поліції.

Так виглядає місто на карті  deepstatemap.live станом на 30 липня:

 

Екіпаж діяв швидко, щоб не потрапити під удар. Повідомляється, що жінки були в стані сильного стресу, але дорогою правоохоронцям вдалося їх заспокоїти. Наразі мешканки Красногорівки у безпеці та отримують всю необхідну допомогу. 

"50 снарядів падає в один двір і спробуй вижити! Виїжджати треба одразу, не чекати, як ми", — ділиться Валентина. 

Ще одна жінка розповідає, що по вулицях лежали частини тіл, людей ховали на городах.

"Коли росіяни розбомбили завод, два верхніх провулки просто знесли разом з жителями. Одній бабці вночі прилетіло в хату, прямо в ліжко, де вона спала… Так били, що цегла будинків перетворилась на муку, а по вулицях окремо лежали частини тіл. Людей ховали на городах… Коли виходили з міста, над нами свистіли кулі в наш бік, по ногах… Ми не знали, куди йти, йшли по інтуїції. Розуміли: якщо зараз не вийдемо, то не вийдемо ніколи", — розповіла Наталія. 

Інша жінка, що вийшла з міста, розповіла, що російська армія навмисне обстрілює місцевих жителів.

"До мене підлетів дрон, він мене в упор бачив і бабусь усіх. І одразу - приліт в гараж, все вибухнуло, загорілося, вогонь перекинувся на хату. За 2 хвилини загорілося все, підвал, де ми були, став, як мікрохвильовка, температура така, що в мене волосся обгоріло… Менше ніж за годину на наше подвір’я прилетіло 11 снарядів, розвалило будинок… Вибухова хвиля від КАБу по мені пройшла, з мене ніби обличчя зняли, тіло розділили й потім зібрали. З вух текла кров, я нічого не бачила, не чула, два тижні навіть встати не могла… Деяких сусідів живцем завалило в підвалах, і вони так і померли... Ми бачили, як ворог влучив у бабусь і діда з паличкою, їх порвало на шматки… Літня пара жила з сином, сина поранило, й поки мати телефонувала «Білим янголам», щоб забрали пораненого, стався новий обстріл, знесло пів голови… Якщо у тебе на телефоні ловиться зв'язок - все, над тобою зависає дрон, а другий летить з бомбочкою. Одній жінці цією бомбочкою ногу відірвало. Сусіди вибігли на виручку, а їм услід прилетів вже звичайний снаряд", — розповідає Олена.

Номер телефону групи поліції «Білий янгол» на Курахівському напрямку – 066-56-10-102.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ