Депутати прийняли закон про комп'ютери за відремонтоване за свій рахунок житло | ZI.ua
Акция закончилась

Депутати прийняли закон про компенсацію за відремонтоване за свій рахунок житло

5 жовтня 2023, 15:56 | Офіційно 972
Поділитися:
Депутати прийняли закон про компенсацію за відремонтоване за свій рахунок житло

Верховна Рада ухвалила в цілому закон №10063 щодо розширення форм надання компенсації за пошкодження об’єктів нерухомого майна внаслідок бойових дій. 

У другому читанні за документ проголосували 310 народних депутатів, повідомив парламентарій з «Голосу» Ярослав Железняк, пише ДНЛ +.

«Законопроєкт розроблено з метою розширення форм надання компенсації за пошкодження об’єктів нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією Російської Федерації проти України», – йдеться у пояснювальній записці.

У записці також вказано, що законопроєкт розробили з урахуванням, що низка власників нерухомості змушена була ремонтувати своє житло за власні кошти задля забезпечення його придатності для проживання та/або уникнення його подальшого руйнування.

Зокрема, документ передбачає: 

  • перерахування на поточний рахунок отримувача компенсації із спеціальним режимом використання для виконання робіт, пов’язаних з будівництвом, на пошкодженому об’єкті нерухомого майна з метою його відновлення та/або придбання будівельної продукції для виконання таких робіт; 

  •  перерахування на поточний рахунок отримувача компенсації за придбану ним будівельну продукцію та/або виконані ним ремонтні роботи на пошкодженому об’єкті нерухомого майна за власні кошти.  


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ