Депортація дітей: СБУ повідомила про підозру Пушиліну та його спільниц | ZI.ua
Акция закончилась

Депортація дітей: СБУ повідомила про підозру Пушиліну та його спільницям

1 жовтня 2024, 17:36 | Офіційно 129
Поділитися:
Депортація дітей: СБУ повідомила про підозру Пушиліну та його спільницям

Служба безпеки України, Національна поліція та Офіс генпрокурора зібрали та підтвердили докази насильницької депортації щонайменше 31 української дитини з тимчасово окупованих районів Донецької області до Росії. 

Про це повідомили у прес-службі СБУ.

За даними слідства, після повномасштабного вторгнення Росії українських дітей відправляли до пансіонату «Поляни» у Підмосков'ї, який входить до структури Управління справами президента РФ. Серед них 16 хлопчиків та 15 дівчаток, включаючи трьох дітей із Маріуполя, яких насильно забрали у батька, відправленого до Оленівської колонії. Також з Маріуполя депортували 19 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Ще дев'ятьох дітей викрали із соціальних центрів у Шахтарську та Харцизьку.

СБУ задокументувала, що вказівку про депортацію українських дітей із тимчасово окупованих територій Донецької області дав Денис Пушилін, керівник місцевої окупаційної адміністрації. Він підписав «Постанову № 84» про виїзд дітей нібито для оздоровлення у медустановах та закладах відпочинку на території Росії. Виконання цієї вказівки Пушилін доручив своїй «радниці» Елеонорі Федоренко та Світлані Майбороді, голові так званої «Служби у справах сім'ї та дітей ДНР».



Викрадених дітей спочатку звозили до окупованого Донецька, потім автобусами перевозили до Ростова-на-Дону, а потім літаком до Москви. Звідти їх відправляли до заміського пансіонату Адміністрації Путіна. Надалі частину депортованих дітей передали на «виховання» громадянам РФ. Зокрема, одну дитину влаштували до родини Марії Львової-Бєлової, уповноваженої президента Росії з прав дитини.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ