На Донеччині запровадили графіки стабілізаційних відключень | ZI.ua
Акция закончилась

Дефіцит електроенергії: На Донеччині діють графіки стабілізаційних відключень

16 травня 2024, 17:02 | ЖКГ | Костянтинівка, Краматорськ, Покровськ, Бахмут, Торецьк, Мирноград, Слов'янськ, Лиман 11157
Поділитися:
Дефіцит електроенергії: На Донеччині діють графіки стабілізаційних відключень

На Донеччині діють графіки стабілізаційних відключень електрики. 

Як повідомили у ДПЕК Донецькі електромережі, обмеження споживання електроенергії для Донецької області зберігається.

На Донеччині з 16:00 16 травня до 9:00 17 травня діятимуть стабілізаційні відключення електрики. Можливі також екстрені відключення. Побачити графік можна на сайті ДТЕК Донецькі електромережі

Крім того, відключення запроваджено в інших областях: Київській, Дніпропетровській та Одеській. Повідомляється, що зберігається значний дефіцит електроенергії, тому у цих областях також можуть продовжити графіки до завтрашнього ранку.

Коли покращиться ситуація

Ситуація в енергосистемі може покращитись вже наступного тижня. Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" сказав голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький. 

Однак, за його словами, повністю уникнути відключень не вдасться ні влітку, у період спеки та включення кондиціонерів, ні восени, коли українці знову включатимуть обігрівачі. 

"Поточні обмеження енергоспоживання запроваджуються всім споживачам і рівномірно розподіляються між усіма областями. А для відновлення та перебудови пошкодженої російськими обстрілами енергосистеми знадобиться тривалий час", — заявив Володимир Кудрицький.



Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ