Як переселенцям знайти безкоштовне житло у безпечних регіонах України | ZI.ua
Акция закончилась

Де допоможуть знайти безкоштовне житло переселенцям із Костянтинівки

20 вересня 2024, 13:55 | Офіційно | Костянтинівка, Дружківка, Краматорськ, Ил'іновка, Покровськ, Курахове, Бахмут, Торецьк, Мирноград, Слов'янськ, Добропілля, Лиман 20907
Поділитися:
Де допоможуть знайти безкоштовне житло переселенцям із Костянтинівки
Фото из открытых источников

Через небезпеку залишатися у Костянтинівці багато мешканців хотіли б виїхати з її території. Але не дозволяють фінансових проблем, а знайти безкоштовне житло самостійно зможе не кожен.

Тим часом є державні ресурси щодо пошуку житла для ВПО

Прихисток – це державний веб-ресурс. На головній сторінці сайту є інформація про кількість вільних місць у зареєстрованих приміщеннях різних областей України. Щоб знайти потрібне житло, перейдіть на сторінку пошуку оголошень та виберіть відповідні фільтри.

Telegram-бот «Єдине вікно: помічник ВПО» — він поєднує всю необхідну та актуальну інформацію для переселенців від пошуку житла та роботи до оформлення різних видів допомоги.

Узагальнений список місць тимчасового проживання  від Мінреінтеграції

У грудні 2023 року Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій створило перелік притулків для ВПО. До них включено як державні, комунальні установи, так і притулки, організовані благодійними організаціями та волонтерами.

Цей список регулярно оновлюється. Він містить контакти притулків, кількість вільних місць та наявність умов для людей з інвалідністю.

Волонтерські ресурси для пошуку житла

Сайт «Допомагай» від волонтерської ІТ-спільноти. Тут можна знайти тимчасове житло у безпечних містах України чи за кордоном, скориставшись пошуковими фільтрами. Для забезпечення безпеки та покращення якості обслуговування кожне оголошення перевіряють вручну. Шукати житло можна самостійно на сайті або зателефонувати за гарячою лінією 0 (800) 332-238.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ