Не встигли оновити дані: де дізнатись, чи є штраф від ТЦК | ZI.ua
Акция закончилась

Де дізнатися, чи є штраф від ТЦК, мешканцям Костянтинівки, які не оновили свої дані

18 липня 2024, 13:34 | Офіційно | Костянтинівка, Дружківка, Краматорськ, Ил'іновка, Покровськ, Курахове, Бахмут, Торецьк, Мирноград, Слов'янськ, Добропілля, Лиман 90
Поділитися:
Де дізнатися, чи є штраф від ТЦК, мешканцям Костянтинівки, які не оновили свої дані
Фото из открытых источников

Представник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін в ефірі Радіо Свобода (проект Свобода.Ранок) повідомив важливу інформацію для військовозобов'язаних.

Він зазначив, що військовозобов'язані зможуть дізнатися про штраф за несвоєчасно оновлені військово-облікові дані, зокрема, і у додатку «Дія».

Однак, за його словами, це не означає, що всіх, хто не оновив дані до 16 липня, відразу оштрафують.

Лазуткін пояснив, що притягнення до відповідальності за адміністративне правопорушення – є певною процедурою, яка може займати від трьох до 12 місяців.

«Ми не говоримо, що всіх штрафуватимуть автоматично. Від трьох місяців з дня виявлення до року з моменту скоєння адміністративного правопорушення провадження може бути відкрито. Штраф – - це певна процедура.

Це не одразу всім ставлять галочки, хто на сьогоднішній день не оновив, і всім автоматично виписується штраф. Повинні бути протоколи, і має бути ухвала. 

Відповідно, люди дізнаватимуться про ці штрафи так, як дізнаються про штрафи за перевищення швидкості, у тому ж додатку «Дія» можна буде це зробити", – пояснив він.

Крім того, представник Міноборони зазначив, що оновити військово-облікові дані можна й надалі у ТЦК та СП та у додатку «Резерв+». Але тепер це не звільняє від штрафу, оскільки 60-денний термін оновлення військово-облікових даних минув.

При цьому військовозобов'язаних, які вже оновили свої військово-облікові дані у визначений законом термін, затримувати на вулицях працівники ТЦК та СП не будуть.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ