Як покращити врожай овочів та зелені, розповіли костянтинівці | ZI.ua
Акция закончилась

Дачники Костянтинівки поділилися секретами збереження врожаю у серпні

6 серпня 2024, 12:16 | Світ та людина, Дозвілля | Костянтинівка, Дружківка, Краматорськ, Ил'іновка, Покровськ, Слов'янськ, Добропілля 240
Поділитися:
Дачники Костянтинівки поділилися секретами збереження врожаю у серпні
Фото - автора

Вчорашній дощ вселив у любителів займатися городом надію на покращення якості врожаю овочів хоч би у серпні.

Але є костянтинівці, які у звичайному ґрунті, без теплиць, домагаються на своїх присадибних ділянках гарного врожаю. Своїми секретами вони поділились із нашими читачами.

У Катерини з травня по вересень на грядках ростуть петрушка, кріп та інша зелень, хоча у багатьох дачників цього року такі рослини навіть не зійшли.

«Урожайність багато в чому залежить від того, як підготувати насіння для посіву - розповіла жінка. – Кріп, наприклад, я саджу двічі-тричі за сезон і завжди дотримуюсь процедури підготовки насіння.

 Їх треба скласти з ганчірковий мішечок, який опустити у воду на добу, змінюючи воду кілька разів. Потім висушити насіння на папері і тільки після цього садити в ґрунт. А після посадки в посушливу погоду накрити ряди тканиною та поливати у міру висихання. Прибрати тканину тоді, коли з'являться перші сходи»



У Тетяни завжди добрий урожай перцю. Розсаду вирощує сама і висаджує у ґрунт, коли вже зовсім тепло. Коли рослини зміцніють, удобрює селітрою один раз на три тижні. За словами жінки, перець любить активний полив, тільки поливати треба правильно.

По-перше, цю рослину не можна поливати холодною водою, не бажано лити воду під корінь і не допускати висихання ґрунту в діаметрі 15-20 см від кореня.



Ніна спеціалізується на вирощуванні огірків та помідорів. Вона розповіла, що помідори навіть у посушливу погоду поливає один раз на три-чотири дні. Але всі ряди у неї замульчовані звичайним сіном, яке не дає швидко випаровуватись воді.



Огірки ж Ніна поливає водою, що щодня нагрілася на сонці і, як тільки вони починають рясно плодоносити, перестає їх полоти, тим самим не даючи швидко висихати грунту.

Звичайно, у кожного дачника свої секрети, але якщо скористатися і підказками інших, урожай буде ще кращим.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ