Чому відмовляють мешканцям Костянтинівки, які подають заяву до Дії на компенсацію | ZI.ua
Акция закончилась

Чому відмовляють мешканцям Костянтинівки, які подають заяву до Дії на компенсацію за зруйноване житло

26 вересня 2024, 17:41 | Офіційно | Костянтинівка 4512
Поділитися:
Чому відмовляють мешканцям Костянтинівки, які подають заяву до Дії на компенсацію за зруйноване житло

У Костянтинівці відбулося засідання комісії, яка розглянула заяви мешканців міста щодо компенсації за пошкоджені та знищені об'єкти нерухомого майна внаслідок бойових дій.

На "єВідновлення" заявки подавали дев'ять осіб із 22 серпня по 13 вересня. Ще троє — із 21 по 22 серпня. Про це повідомляється у протоколах засідання.

Відповідно до наказами Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Костянтинівська громада відноситься до територій, на яких йдуть бойові дії. Крім того, систематичні обстріли з боку агресора унеможливлюють проведення обстежень зруйнованого майна через відсутність безпеки.

Тому було вирішено відмовити у розгляді заяв до стабілізації ситуації або до зміни законодавства.

"Вирішили зупинити розгляд заяв, які в період з 22.08.2024 по 13.09.2024 надійшли через Портал Дія на отримання компенсації (житлового сертифікату) за знищене житло внаслідок збройної агресії російської федерації від мешканців Костянтинівської міської територіальної громади до моменту стабілізації або внесення відповідних змін до чинного законодавства", — йдеться у рішенні комісії.

Згідно Переліку, до територій, на яких ведуться бойові дії, належать також Іллінівська сільська громада, с. Біла гора та с. Діліївка Костянтинівської громади.



Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ