Черчель назвав причини затримки зниження цін на овочі | ZI.ua
Акция закончилась

Чому не дешевшають сезонні овочі в Україні пояснив Черчель

24 травня 2023, 18:21 | Бізнес 1458
Поділитися:
Чому не дешевшають сезонні овочі в Україні пояснив Черчель

В Україні урожай грунтових томатів, огірків та гарбузових може запізнитися. Справа в тому, що через загрозу пізніх заморозків у 2023-му фермери не поспішають висаджувати розсаду. Про це розповів Владислав Черчель, директор Інституту зернових культур НАНУ.

Раніше експерти прогнозували, що ціни на овочі в Україні почнуть знижуватися, коли на ринок почне потрапляти свіжа продукція, вирощена в країні. Владислав Черчель зазначив, що зазвичай у такий час вже висаджують розсаду помідорів, проте наразі залишається небезпека заморозків.

За його словами, стосовно гарбузових – вони полюбляють, щоб ґрунт прогрівся до температури понад 15 градусів. Тобто, ще рано їх сіяти. Отже, очікують, що врожай як помідорів, так і огірків та інших гарбузових культур буде пізніше, ніж зазвичай.

За останні десятиліття українці вже звикли, що міжсезоння не буває, а зима одразу переходить в літо наприкінці квітня чи на початку травня. Протягом останніх 4 років ситуація скоригувалася, погода не дає таких сприятливих умов для врожаїв.

Проте Черчиль також підкреслив, що рясні опади, які заважали сіяти, є позитивними для росту рослин. Щоправда вони не тільки сприяють росту культурних рослин, а й бур’янів.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Коментарі