РФ вдарила ракетою С-300 по ринку в Костянтинівці – СБУ | ZI.ua
Акция закончилась

Чим вдарили по ринку в Костянтинівці – відповідь СБУ

19 вересня 2023, 18:20 | Офіційно 2217
Поділитися:
Чим вдарили по ринку в Костянтинівці – відповідь СБУ

За даними слідства 6 вересня 2023 року по ринку в Костянтинівці було завдано удару російською С-300. Про це свідчать, зокрема, ідентифіковані уламки ракети, вилучені на місці трагедії.

Таку інформацію українським журналістам надала прес-служба СБУ у відповідь на резонансну статтю New York Times, автор якої стверджує, що удар по Костянтинівці був нещасним випадком і стався через несправність української ППО.

Як повідомляє видання NV, посилаючись на свої джерела в СБУ, автор цієї статті в NYT Томас Гіббонс-Наф вже писав матеріали, які просувають російські наративи. Наприклад, раніше він писав, що ЗСУ нібито використовують касетні боєприпаси в населених пунктах, заявляв, що українські військові торгують танками і артилерією, а також звинувачував в марнотратстві американських волонтерів. Цього журналіста двічі позбавляли прес-карти ВСУ за порушення правил роботи в районах бойових дій.

Радник глави ОП Михайло Подоляк також відреагував на іноземну статтю про обстріл Костянтинівки. Він заявив, що правоохоронні органи проводять детальне розслідування кожного інциденту, і юридична істина буде встановлена.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ