«Нафтогаз України» підкреслив, що у споживачів є думка про «розбавлення» газу, пише Politeka.net. Проте запевняє, що причин повільного закипання води в чайнику на газовій плиті може бути декілька.
У «Нафтогаз України» заявили, що серед споживачів є хибна думка відносно природного газу. Люди переймаються щодо його можливого «розбавлення»: «довго вода закипає», «раніше бистріше закипало та варило на газовій плиті» та інше. А також пояснили причини, того, що відбувається. Серед них – техничний стан газової плити.
«Якщо пальники невідрегульовані або засмічені, якість полум’я може змінюватись», – пояснили в «Нафтогаз України».
Ще одна причина – стан газових приладів.
«Користувачі газу мають постійно слідкувати за чистотою газових приладів та своєчасно прибирати залишки сміття, яке може забити пальники та вплинути на якість подачі газу», – закликають в «Нафтогаз України».
Якість посуду також впливає на швидкість закипання. Так, наявність накипу на дні та стінках впливають на час закипання води.
«Своєчасне очищення посуду від накипу вплине на час готування», – наголошують у підприємстві.
Ефективне використання об’ємів рідини – ще одна причина. Як пояснили в «Нафтогаз України», наприклад, для приготування чашки чаю недоцільно кип’ятити повний чайник у 2-3 літри. Це впливає на час приготування та на економію природного газу, що прийдеться оплачувати за лічильником.
«Провітрювання приміщень, де використовуються газові прилади також важливе. Одним з факторів безпечного та стабільного горіння газу є приплив повітря у приміщення, де використовуються газові прилади», – підкреслюють в «Нафтогаз України».
Також фахівці зазначили, що один із показників якості природного газу — це теплота згоряння (калорійність). Вона повинна становити не менше 7 600 ккал/м3. Але українцям постачається навіть більш якісне паливо – з калорійністю у середньому 8 300 ккал/м3.