Не повідомив в центр зайнятості про працевлаштування: Жителю Костянтинівки | ZI.ua
Акция закончилась

Не повідомив в центр зайнятості про працевлаштування: Жителю Костянтинівки дали умовний термін

13 червня 2023, 16:55 | Офіційно | Костянтинівка 13002
Поділитися:
Не повідомив в центр зайнятості про працевлаштування: Жителю Костянтинівки дали умовний термін

У Костянтинівці засудили місцевого жителя, який одночасно отримував виплати по безробіттю і заробітну плату. За чотири місяці йому виплатили 13,5 тисяч гривень, які довелося повертати через суд. Чоловікові дали рік умовно, повідомляє Вільне радіо з посиланням на Єдиний держреєстр судових рішень. 

Чоловіка звуть Євген, він працює охоронцем в ТОВ "Мегатекс". А коли отримував виплати по безробіттю — був співробітником "Завод обважнювачів".

За інформацією слідства, костянтинівець за допомогою знайомого бухгалтера оформив статус безробітного через "Дію". І 1 червня 2022 роки йому призначили виплати в розмірі 60% від середньої заробітної плати.

22 липня 2022 року Євген влаштувався на костянтинівський "Завод обважнювачів". У центр зайнятості про те, що знайшов роботу, не повідомил, хоча щомісяця спілкувався з фахівцем.

З 22 липня по 27 листопада 2022 року чоловікові виплатили допомоги по безробіттю більш ніж на 13,5 тис. грн.

Євгена звинуватили в шахрайстві. На суді він визнав провину і розкаявся, уклав угоду про примирення з Костянтинівським центром зайнятості і погодився повернути гроші. Суд врахував пом'якшувальні обставини і присудив фігуранту рік умовно.

До 7 липня засуджений може подати апеляцію. З цього часу йому вважатимуть рік випробувального терміну, якщо апеляційної скарги не буде.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Коментарі