Пенсія в Україні: чи можна отримувати виплати та соцдопомога одночасно | ZI.ua
Акция закончилась

Чи можуть мешканці Костянтинівки отримувати одночасно соцдопомогу та пенсію

31 липня 2024, 17:13 | Офіційно | Костянтинівка, Дружківка, Краматорськ, Ил'іновка, Покровськ, Курахове, Бахмут, Торецьк, Мирноград, Слов'янськ, Добропілля, Лиман 111
Поділитися:
Чи можуть мешканці Костянтинівки отримувати одночасно соцдопомогу та пенсію
Фото из открытых источников

В Україні право на пенсію можна отримати у віці 60, 63 чи 65 років, залежно від страхового стажу, який цього року має становити від 15 до 31 року.

Якщо ж людина не має навіть 15 років стажу, то в 65 років їй надаватиметься соціальна допомога замість пенсії. Таким чином, можна отримувати пенсію за віком, або соціальну допомогу.

При цьому сума соціальної допомоги не може перевищувати 100% прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що становить 3 028 грн. Виплату перераховують кожні 6 місяців з урахуванням змін у майновому стані та середньомісячного доходу.

Для розрахунку розміру соціальної пенсії необхідно визначити різницю між прожитковим мінімумом для осіб, які втратили працездатність (2361 гривня), та середньомісячним доходом сім'ї на одну особу за останні півроку.

Для оформлення виплати слід підготувати заяву, паспорт, а також документ, який підтверджує реєстрацію особи у Держреєстрі фізичних осіб-платників податків. Крім того, буде потрібна довідка з ПФУ про наявність страхового стажу.

І ще знадобиться декларація про доходи, яка заповнюється на основі довідок про доходи кожного члена сім'ї за останні шість місяців.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ