Що буде з вартістю опалювання на Донеччині | ZI.ua
Акция закончилась

Чи буде дорожчати опалення на Донеччині

18 липня 2023, 17:07 | ЖКГ 6525
Поділитися:
Чи буде дорожчати опалення на Донеччині

На початку липня ОКП «Донецьктеплокомуненерго» заявило про намір встановити нові тарифи на опалення будинків. Через це редакції ЗМІ отримали багато запитань з цього приводу і найголовніше з них — чи буде підвищуватись тарифи на теплову енергію. Подробиці повідомляє ДнЛ+.

На підприємстві зазначили, що згідно норм законодавства суб’єкти господарювання у сфері теплопостачання зобов’язанні щорічно (до 1 липня) подавати заяву і розрахунки тарифів на теплову енергію, послуги з постачання теплової енергії та постачання гарячої води на планований період для їх встановлення на рівні економічно обґрунтованих витрат. ОКП «ДТКЕ» виконало свої обов’язки у відповідності законодавства та подало необхідні документи до Донецької обласної державної адміністрації.

Але, при прийнятті рішення уповноважений орган повинен враховувати діючі на даний час законодавчі норми, а саме прийняти рішення щодо не підвищення тарифів, тобто застосування тарифів на комунальні послуги для всіх категорій споживачів, які не вище тарифів, що застосовувалися станом на 24 лютого 2022 року. Таким чином тарифи на опалення остаються без змін до закінчення військового стану та шести місяців після його припинення.

Зазначимо, що минулого літа ОКП “Донецьктеплокомуненерго” також подавала до ДонОДА нові тарифи на теплопостачання, але для населення вони залишались на попередньому рівні.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ