Міненерго анонсувало підвищення тарифів на світло | ZI.ua
Акция закончилась

Через масовані атаки в Україні зростуть тарифи на електроенергію

12 травня 2024, 09:40 | ЖКГ 1521
Поділитися:
Через масовані атаки в Україні зростуть тарифи на електроенергію

Міненерго України не відкидає, що вартість електроенергії зросте. Це пов'язано з масованими атаками росіян на енергооб'єкти.

Як заявила заступник міністра енергетики Світлана Грінчук в ефірі телемарафону, відбудеться "незначне підвищення тарифу".

"З 22 березня росіяни масово атакують і дуже прицільно наші енергетичні об'єкти. На сьогоднішній день вже втрачено понад вісім гігават", - заявила вона.

За її словами, підготовка до наступного опалювального сезону – - це ще один великий виклик.

"Ми зараз активно готуємось, активно розраховуємо, у тому числі ті ресурси, на які ми можемо покладатися у підготовці до наступного опалювального сезону. І очевидно, що незначне підвищення тарифу станеться. Просто зараз рішення ще не ухвалено. Продовжуються дискусії, розрахунки, але найімовірніше це відбудеться", - додала Грінчук.

Видання «Слово і діло» порівняло ціни на електрику в європейських країнах (дані за друге півріччя 2023-го). На інфографіці видно, що українці платять найменше.


У перерахунку на валюту в Україні за один кіловат сплачують 0,06 євро. Стільки ж платять жителі Туреччини, це найнижчий тариф у Європі. Найдорожча електроенергія у Німеччині (0,40 євро за кВт-год), Бельгії та Ірландії (0,38 євро кВт-год).


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ