Жителі Донецької області накопичили 3 млрд заборгованості за ЖКГ | ZI.ua
Акция закончилась

Борги за ЖКГ на Донеччині більше 3 млрд: Хто може за послуги не платити

20 жовтня 2023, 17:00 | ЖКГ 9609
Поділитися:
Борги за ЖКГ на Донеччині більше 3 млрд: Хто може за послуги не платити

Жителі Донеччини накопичили понад 3 млрд боргів за комунальні послуги, найбільша заборгованість в Краматорській громаді. Про це повідомила заступниця директора департаменту житлово-комунального господарства Донецької ОДА Лариса Гусєва.

Повідомляється, що загальна сума боргу за житлово-комунальні послуги в регіоні - 3 млрд 175,9 млн гривень. З них:

  • борги за теплопостачання - 1 млрд 795,2 млн грн;
  • перед підприємствами водопостачання та водовідведення - 628 млн грн; 
  • за управління багатоквартирними будинками - 579 млн грн;
  • за вивезення відходів - 173,7 млн грн.

Заборгованість в Краматорській міській громаді становить 1 млрд 073 млн грн, з яких 649,3 млн грн за послуги опалення. Відключити від теплопостачання будинок, в якому живуть люди, не можуть. Однак квартири тих, хто виїхав, теж опалюються, і за них теж потрібно платити, зазначила чиновниця.

За які послуги можна не платити тим, хто виїхав

Лариса Гусєва нагадала, що нарахування плати регламентується статтею 7 Закону України "Про житлово-комунальні послуги", де прописано, що споживач має право не платити за послуги, якщо не користується ними більше 30 днів. Але це повинно бути документально підтверджено відповідно до договору, укладеного з відповідною організацією-постачальником. Однак, це не стосується теплопостачання. 

"Якщо це багатоповерхівка, і теплопостачання йде на всі квартири, і якщо людей немає, тепло все одно подається", - говорить Гусєва. 

Якщо на воду або газ встановлен лічильник, людина платить по ньому. Якщо лічильника немає, потрібно звертатися в певні служби, вони пломбують подачу води або газу в квартиру або будівлю. Після акту опломбування, який підтверджує, що послуга не надається, можна за неї не платити.



Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ