В Україні розширять можливості для студентів | ZI.ua
Акция закончилась

Більше свободи: В Україні трансформують вищу освіту

25 жовтня 2023, 13:19 | Офіційно 1347
Поділитися:
Більше свободи: В Україні трансформують вищу освіту

Кабінет міністрів України підтримав законопроект про фундаментальні зміни у вищій освіті. 

Що зміниться: скасовується заочна форма навчання, студенти зможуть змінювати спеціальність після початку навчання, з'явиться можливість регулювати терміни навчання.

Про це повідомив віце-прем'єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. 

"Україні потрібні освічені громадяни, тому відмовляємося від заочки з 2024 року. Заочна форма навчання – радянський рудимент освіти. Дистанційне навчання показало себе ефективніше, ніж покупка дипломів і освіта для галочки", - написав Федоров в Telegram. 

Також студенти зможуть вибирати, скільки вчитися і міняти спеціальність після 1 – 2 років навчання. Як зазначив Федоров, в 17 років суперскладно вибрати професію на все життя. 

"Тому даємо студентам більше часу і можливостей визначитися. Вступаєте на певну галузь, 1 — 2 роки вивчаєте загальні предмети, далі вибираєте конкретну спеціальність, яка до душі", - написав він.

Студенти за контрактом зможуть регулювати терміни навчання.

"Наприклад, прискорити навчання і завершити бакалаврат за 3 роки замість чотирьох. Або навпаки – отримати ступінь за 6 років. Це допоможе формувати зручний графік, якщо працюєте або хочете приділити більше уваги певним предметам ", - написав Федоров.




Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ