Обстановка на 20 квітня: Більше 55 атак відображені на основних ділянках фронту | ZI.ua
Акция закончилась

Більше 55 атак відображені на основних ділянках фронту – ситуація на ранок 20 квітня

20 квітня 2023, 08:14 | Офіційно 2250
Поділитися:
Більше 55 атак відображені на основних ділянках фронту – ситуація на ранок 20 квітня

За минулу добу противник завдав 3 ракетних і 57 авіаційних ударів, зокрема, застосував 26 БПЛА типу « Шахед-136 ». 21 з них знищені нашими захисниками. Також російські агресори здійснили 69 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ і населеним пунктам. Є загиблі і поранені серед цивільного населення, зруйновані і пошкоджені приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура. За інформацією Донецької ОВА, за 19 квітня росіяни вбили 1 жителя Донеччини — в Костянтинівці. Ще 2 людини в області отримали поранення.

Генштаб ВСУ

Противник основні зусилля зосереджується на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Марьінском і Шахтарському напрямках. За минулу добу, на зазначених ділянках фронту, підрозділи сил оборони України відбили понад 55 атак противника. Самі запеклі бої йдуть за Бахмут і Марьінку.

На Волинському, Поліському, Північному і Слобожанском напрямках противник зробив обстріли населених пунктів Шалигіно, Бояро-Лежачі, Іскрисковщина, Білополь, Волфіне, Катеринівка і Кондратовка Сумської області, а також Стрілка, Огірцево, Волчанськ, Петропавлівка, Караіческое, Землянкі, Устиновка і Відрадне в Харківській області.

На Купянському напрямку ворожим обстрілам піддалися Червоне Перше, Новомлинськ, Дворічна, Західне і Берестове Харківської області.

На Ліманском напрямку противник намагався поліпшити тактичне становище, вів безуспішні наступальні дії в районах південної околиці населеного пункту Кремінна і Серебрянського лісництва. Артилерійські обстріли отримали Стельмаховка, Невське, Діброва, Кузьміно і Білогоровка Луганській області та Іванівка, Торське, Верхнекаменное і Спірне в Донецькій області.

На Бахмутському напрямку ворог продовжує вести наступальні дії. Йдуть важкі бої за місто Бахмут. Також, за минулу добу наші захисники відбили атаки противника в районі населеного пункту Хромова. Від ворожих обстрілів постраждали Федорівка, Васюковка, Міньковка, Орєхово-Василівка, Новомарково, Григорівка, Бахмут, Іванівська, Часів Яр, Ступочки, Предтечіно, Костянтинівка, Дружківка, Олександро-Шультино, Біла Гора, Дружба і Залізне Донецьк.

На Авдіївському напрямку противник вів наступальні дії в районах Авдіївки, Водяного і Первомайського, успіху не мав. Обстріляв, зокрема, Новокаліново, Авдіївка, Тоненькое, Північне, Нетайлово, Первомайське і Невельське Донецької області.

На Марьінском напрямку за минулу добу наші захисники відбили численні ворожі атаки в районах населених пунктів Марьінка і Перемога.

У той же час, ворожим обстрілам піддалися Червоногорівка, Георгіївка, Марьінка і Новоміхайловка Донецької області.

На Шахтарському напрямку ворог вів безуспішні наступальні дії в напрямку Угледара. Крім останнього, обстріляв Новоукраїнку, Пречистовку і Велику Новоселку Донецької області.

У Запорізькому і Херсонському напрямках противник продовжує вести оборонні дії. У той же час протягом доби обстріляв більше 35 населених пунктів. Серед них – Ольговський, Малинівка, Горіхів, Новоданіловка і Новоандреевка Запорізької області; Дудчани, Качкаровка, Зміївка, Іванівка, Інженерне і Дніпровське Херсонської області і Херсон.

Авіація Сил оборони за добу завдала 7 ударів по районах зосередження особового складу, а підрозділи ракетних військ і артилерії вразили 2 райони зосередження живої сили, озброєння і військової техніки та 2 боєприпасу противника.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Коментарі