Які книжки сьогодні читають мешканці Костянтинівки | ZI.ua
Акция закончилась

Бібліотечнi фонди у Костянтинівцi постійно поповнюються новими книгами

16 лютого 2024, 11:35 | Світ та людина, Дозвілля | Костянтинівка 2640
Поділитися:
Бібліотечнi фонди у Костянтинівцi постійно поповнюються новими книгами
Фото - автора

Останнім часом, на жаль, Центральна міська бібліотека часто асоціюється з пунктом видачі гуманітарної допомоги. Але це зовсім не так!

Бібліотечні фонди постійно поповнюються новими книжками. Минулого року, завдяки участі у різних проектах, бібліотека отримала понад 200 екземплярів. Це художня. наукова, публіцистична та дитяча література.



А цього тижня фонди бібліотеки поповнилися цілим «Чемоданом із книгами» у рамках однойменного проекту для українських бібліотек. Проект здійснюється німецьким «Гетте-інститут» у співпраці з Німецькою бібліотечною асоціацією та Українським інститутом книги за підтримки Міністерства закордонних справ.

 

Окрім новинок чудово ілюстрованих видань українських авторів у валізі також були сенсорні іграшки, «книжки розмальовки». А також - посібник від відомих психологів, як простою мовою розповісти дітям про війну.

Про те, що сьогодні читають відвідувачі бібліотеки, розповіла провідний бібліотекарка Ірина Бондаренко. За словами Ірини Леонідівни, любителів друкованих видань у громаді вистачає.

Вони найчастіше запитують повісті та розповіді про стосунки між людьми, любовні романи та детективи українських та зарубіжних письменників. Серед найпопулярніших авторів Ірен Раздобудько та Оксана Забужко.

І діти приходять, обираючи літературу за шкільною програмою. Тож у Костянтинівці є чимало сімей, де діти читають друковані видання.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ