На Донеччині сім’ї з дітьми зможуть отримати безкоштовну психосоціальну підтримк | ZI.ua
Акция закончилась

Безкоштовну психосоціальну підтримку на Донеччині зможуть отримати сім’ї з дітьми

3 листопада 2023, 18:30 | Ініціатива, Світ та людина, Милосердя 2433
Поділитися:
Безкоштовну психосоціальну підтримку на Донеччині зможуть отримати сім’ї з дітьми

Представництво Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні запускає проект «Надання послуг з психосоціальної підтримки, захисту та освіти родинами з дітьми в Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій та Харківській областях», який реалізується ГО «Відповідальні громадяни».

Проект націлено на створення 23 центрів («Простір дружній до дитини») психосоціальної підтримки для сімей з дітьми, а також на функціонування 27 мобільних бригад.

В Донецькій області послугами зможуть скористатися жителі Білозерської, Добропільської, Дружківської, Костянтинівської, Краматорської, Мирноградської, Новодонецької, Покровської, Слов’янської громад.

За потребою у центрах можна буде звернутися до:

- психолога;

- соціального працівника;

- юриста;

- терапевта;

- логопеда;

- інших профільних спеціалістів за відповідним запитом.

Крім цього, передбачені різноманітні активності для дітей та батьків/опікунів: арт-терапія, творчі майстерні, групові та індивідуальні консультації, неформальна освіта, тренінги тощо.

– Наша місія – підтримка мешканців прифронтових територій східних регіонів України. Особливу увагу ми приділяємо дітям та молоді. В межах співпраці з ЮНІСЕФ, ми створюємо багатофункціональне місце, де кожна дитина зможе відчути себе в безпеці. Простори будуть облаштовані для проведення занять з елементами творчості та психоемоційного розвантаження. Діти зможуть прийти погратися, а їх батьки отримати консультацію від фахівців. Також в приміщенні передбачаються зони для проведення тренінгів та навчальних сесій, – розповів Енріке Менендес, директор проектів та програм ГО «Відповідальні громадяни».

Без уваги не залишилися і віддалені сільські місцевості. Мобільні бригади психосоціальної підтримки відвідуватимуть сім'ї з дітьми, щоб забезпечити їм необхідну підтримку та допомогу. Вони зможуть отримати супровід у випадку виявлення порушення прав дитини та/або наявності особливих потреб, доступ до основної первинної медико-санітарної допомоги в закладах, які підтримує ЮНІСЕФ.

Консультації з постраждалими відбуваються за індивідуальним графіком. Звернутися за допомогою можна за номером телефону гарячої лінії 066-56-70-016.

– Основна перевага такої бригади полягає у її мобільності. Команда оперативно та ефективно реагує на запит родин з дітьми, що дає можливість вчасно виявити випадок насильства, надати соціально-психологічну підтримку тим, хто її потребує, а також скерувати до інших служб за необхідності, – додала Ольга Коссе, голова правління ГО «Відповідальні громадяни».

Також проектом буде підтримано 1 500 спеціалістів соціальної сфери 4-х областей через виїзні навчальні програми та тренінги психоемоційного розвантаження.

Соціальні мережі організації:

Viber http://surl.li/gfrlm

Instagram http://surl.li/gemek

Facebook http://surl.li/gjlkv

Telegram https://t.me/responsiblecitizens



Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ