Аналітики стверджують, що в Бахмуті росіяни готуються до «вирішальних дій» | ZI.ua
Акция закончилась

Бахмутська фортеця: Нова тактика противника і «вирішальні дії»

29 грудня 2022, 09:03 | Надзвичайні події | Бахмут 3045
Поділитися:
Бахмутська фортеця: Нова тактика противника і «вирішальні дії»
Фото из открытых источников

Аналітики з Інституту вивчення війни стверджують, що в районі Бахмута російські війська готують «вирішальні дії». Сьогодні, 29 грудня, аналітики з ISW озвучили головні новини з боїв на цьому напрямі.

Джерело повідомляє, що окупанти продовжують стягувати військову техніку до Луганська. Не виключено, що в регіон перекинуто російських десантників, які були на Південнобузькому напрямку.

При цьому експерти дуже сумніваються, що в зимовий період росіяни перейдуть у наступ на Запорізькому напрямку. А ось бої за Бахмут наближаються до своєї кульмінації.

Західна військова доктрина під цими словами має на увазі події, коли армія вже не має сил і можливості виконати чітко поставлену мету, коли атакуючі сили повинні або перейти до оборони, або терміново взяти оперативну паузу.

Аналітики з ISW припускають, що від активного штурму Бахмута окупанти можуть перейти до атак міста невеликими групами. При цьому в російських пабликах з'явилася інформація, що бої за Бахмут ведуть не лише вагнерівці, а й десантники ЗС РФ.

Не виключено, що цей факт вказує на великі втрати з боку найманців, а також про їхню втому, оскільки вони штурмують позиції ЗСУ з серпня.

На цьому тлі у Москві продовжують заявляти, що передача США Україні систем Patriot стане черговою ескалацією американсько-російських відносин. Аналітики припускають, що в Кремлі дуже стурбовані військовою допомогою Заходу Україні, особливо на тлі чуток про можливе постачання з 2023 року танків та систем далекого радіусу дії.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Коментарі