Активісти Костянтинівки порушили питання вшанування пам'яті загиблих військових | ZI.ua
Акция закончилась

Активісти просять керівництво Костянтинівки публікувати інформацію про загиблих воїнів

31 січня 2024, 12:23 | Офіційно | Костянтинівка 1728
Поділитися:
Активісти просять керівництво Костянтинівки публікувати інформацію про загиблих воїнів
Фото: Вільне радіо

У Костянтинівці 30 січня провели перше у 2024 році засідання Громадської Ради при виконкомі Костянтинівської міської ради. Це єдина Громадська рада, яка продовжує свою роботу на Донеччині. На засіданні обговорили питання вшанування загиблих військових жителів Костянтинівської громади. 

Як повідомляє  Вільне радіо, активісти запропонували відновити роботу розділу на сайті Костянтинівського ВА, де вшановуватимуть пам'ять загиблих військових, а також розвісити у пунктах видачі гуманітарної допомоги інформацію про загиблих військових та створити робочу групу з розробки проекту "Алея Слави" для вшанування загиблих захисників та захисниць.

"Потрібно оприлюднити інформацію про наших загиблих вже зараз на сайті. Ми допоможемо зі збиранням інформації. Зараз є Google форма, де родичі можуть надати відомості про загиблих захисників та погодитися на публікацію такої інформації", — відзначила активістка Світлана Ломова на засіданні. 

Член Громадської ради Ярослав Маланчук додав, що у документах та віртуальному меморіалі мають зазначити, що це загиблі захисники під час саме російсько-української війни.

Одностайно всі присутні проголосували про направлення звернення від громадськості до військової адміністрації за цими пунктами. 

Раніше ініціативна група просила владу громади зайнятися меморіалом. Проте представникам громадськості відповіли, що за нинішніх умов безпеки будівництво меморіалу неможливе. 


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ