Аграрії Донеччини можуть одержати до 2 тисяч гривень субсидії за гектар: | ZI.ua
Акция закончилась

Аграрії Донеччини можуть одержати до 2 тисяч гривень субсидії за гектар: Подробиці

19 вересня 2024, 19:31 | Офіційно 816
Поділитися:
Аграрії Донеччини можуть одержати до 2 тисяч гривень субсидії за гектар: Подробиці

Аграрії Донеччини можуть отримати субсидію на кожен гектар оброблюваних угідь, засіяних під урожай 2024 року. Для цього потрібно до 25 вересня подати заявку до Державного аграрного реєстру.

Про це повідомила під час брифінгу заступник директора департаменту АПР та ЗВ Донецької ОДА Олена Рибакова.

На території можливих бойових дій аграрії області мають змогу отримати 1000 гривень на 1 га, а на території активних бойових дій та активних бойових дій, на яких функціонують державні електронні інформаційні ресурси - 2000 гривень на 1 га.

Бюджетні кошти надаватимуться одержувачам на безповоротній основі в межах бюджетних призначень, передбачених у державному бюджеті на поточний рік.

«Для Донецької області це вся територія, яка лишилася підконтрольною Україні. Вся територія, на жаль, відноситься або до активних бойових дій, або до можливих бойових дій. Тобто всі наші сільгосптоваровиробники, ФОП або юридичні особи підпадають під дію цієї програми», - пояснює Олена Рибакова.

Для визначення сум бюджетних коштів, що виплачуються одержувачу, облдержадміністрації утворюють до 10 вересня поточного року обласні комісії з прийняття рішень щодо виплати бюджетних коштів із розрахунку на одиницю оброблюваних угідь.

Як отримати субсидію

Заявки подаються через електронний кабінет аграрія у державному аграрному реєстрі.

«Там це дуже просто зробити, маючи електронний цифровий підпис, бо всі ділянки, які є у користуванні сільгосптоваровиробником, підтягуються автоматично з Державного земельного кадастру, речові права підтягуються з державного реєстру прав», - зазначила чиновниця.

Програмними засобами ведення Державного аграрного реєстру до заявки додається:

  1. для юридичних осіб - звіт про посівні площі сільськогосподарських культур під урожай поточного року (за формою № 4-сг (річна); 
  2. для фізичних осіб-підприємців - довідка про підсумки сівби під урожай поточного року за підписом фізичної особи-підприємця; довідка з ДПС про відсутність заборгованості з платежів, контроль за стягненням яких покладено на контролюючі органи, на дату її оформлення.

«На сьогодні до Державного аграрного реєстру надійшло 160 заявок від суб'єктів господарювання Донецької області. Значну частину цих заявок уже опрацьовано обласною комісією. Ми закликаємо всіх аграріїв, хто не подався, але засіяв цьогорічний урожай, скористатися цією підтримкою», - зазначила Олена Рибакова.

Прийом заяв триватиме до 18.00 25 вересня.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ