У Мирнограді залишається близько 20 тисяч мешканців, із них тисяча — діти | ZI.ua
Акция закончилась

6 км до фронту: У Мирнограді залишається близько 20 тисяч мешканців

16 серпня 2024, 15:45 | Офіційно | Мирноград 159
Поділитися:
6 км до фронту: У Мирнограді залишається близько 20 тисяч мешканців
Мирноград

У Мирнограді на Донеччині, до якого наближається російська армія, залишаються ще близько 20 тисяч людей. З них орієнтовно тисяча дітей. 

Про це в ефірі «Радіо Свобода» повідомив в.о. голови Мирноградської МВА Юрій Третяк.

За його словами, ситуація довкола міста напружено-стабільна.

"Ворог потроху просувається. Зараз лінія бойового зіткнення – приблизно за шість кілометрів від міста Мирнограда. Люди виїжджають, але не так швидко, жваво, як хотілось би, як того потребує ситуація. В першу чергу ми намагаємося організувати евакуацію дітей і людей похилого віку, яким важко самим себе обслуговувати, в яких є проблеми з пересуванням. Багато людей виїжджають самі все ж таки. Тому що постійно чути вибухи, постійно артилерійські обстріли, чути навіть на околицях громади", – відзначив начальник МВА.

Нагадаємо, для тих, хто не визначився із місцем майбутнього проживання Мирноградська міська військова адміністрація організує групи для евакуації населення.

На карті DeepState ситуація на цьому напрямку виглядає так:


В той же час відомо, що місцева влада закупила 20 тисяч оборонних пірамід за 32 мільйони гривень.

"У зв’язку зі складною безпековою ситуацією у громаді, існує потреба у закупівлі елементів інженерних споруд та матеріалів. Таким чином можливо провести невідкладні заходи з облаштування та поліпшення оборонних позицій у Мирноградській громаді", — говориться в пояснювальній записці до закупівлі. 

Договір було укладено вчора, 15 серпня.




Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ