56 млн на парк відпочинку в прифронтовому Кураховому: Прокуратура домоглася | ZI.ua
Акция закончилась

56 млн на парк відпочинку в прифронтовому Кураховому: Прокуратура домоглася скасування договору

10 вересня 2024, 18:04 | Кримінал | Курахове 489
Поділитися:
56 млн на парк відпочинку в прифронтовому Кураховому: Прокуратура домоглася скасування договору
Иллюстративное изображение

Прокуратура запобігла незаконному витрачанню понад 56 млн грн у прифронтовому Кураховому.

За принципової позиції Покровської окружної прокуратури розірвано договірні відносини між Курахівською міською військовою адміністрацією та приватним підприємством щодо реконструкції парку культури та відпочинку вартістю 56,3 млн грн. Про це повідомив відділ інформаційної політики Донецької обласної прокуратури.

У 2019 році на виконання першої черги запланованих договором робіт (з освітлення, водовідведення та озеленення території) з бюджету витратили близько 43 млн грн. У грудні 2021 року міська рада уклала з підрядником договір про другу чергу реконструкції, яка передбачала влаштування бігових доріжок на стадіоні, майданчиків для скейтодрому, вигулу собак тощо. Але через повномасштабне вторгнення Росії в Україну підприємство не приступило до виконання запланованих заходів. 

Проте вже у грудні 2023 року сторони продовжили термін дії договору та фінансування робіт на 2024 рік. При цьому місцевим бюджетом таких витрат передбачено не було. Крім того, Курахове вже тоді було близько до зони активних бойових дій. 

"У квітні 2024 року з урахуванням виявлених порушень Бюджетного кодексу України прокуратура звернулася до Господарського суду Донецької області із вимогою про визнання недійсними додаткових угод. У ході судового розгляду сторони добровільно розірвали договір, чим припинили зобов'язання щодо зазначених угод. Таким чином прокуратура запобігла незаконному витрачанню бюджетних коштів", — повідомили у прокуратурі.



Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ